Mönsterkonstruktion- fortsättning

Plats Stockholm

För dig som har tidigare erfarenheter av att rita grundmönster och vill utveckla dina kunskaper med att lära dig konstruera nya detaljer som, fickor, veck och krage m.m. i mönstermallar för liv, byxa och kjol.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som har erfarenhet av sömnad och av att konstruera grundmönster.

Mål

Efter avslutad kurs har du kunskap om detaljer och modellförändringar för kjol, byxa och liv. Du kan använda dessa för att förändra och ta fram nya modeller utefter dina egna skisser. Du lär dig konstruera detaljer så som fickor, linningar, infodringar, förflyttningar av insnitt bl.a. Möjlighet att komma med egna skisser och få hjälp att ta ut mönster till dessa samt annat matnyttigt så som rörelsevidder, vad man ska tänka på när man ritar mönster och har olika material att jobba med.

Innehåll

Du lär dig rita detaljer på mönster. Kursen innehåller uppställningar av olika detaljer och modellförändringar på mönster för kjol, byxa och liv som t.ex. jeans, volangkjol, skjortblus m.m.

Undervisningsform/kursupplägg

Lärarledda genomgångar tillsammans med frågor och eget arbete för lektionerna framåt. Möjlighet finns att låna kurslitteratur under lektionstid, detta får ej på grund av copyright skäl kopieras eller lånas hem, dock kan de köpas till ett självkostnadspris och behålls då efter avslutad kurs.

Lokal

Kursen bedrivs i fullt utrustade salar för textil verksamhet.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill sy upp dina egna kläder kan du efter kursen gå klädsömnadskurser som erbjuds löpande.

Covid 19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Sandra Lundberg

Sandra håller kursen Mönsterkonstruktion- kopiera färdigt plagg. Hon startade sin mångåriga utbildning inom det textila fältet på folkhögskola i sömnad och mönsterkonstruktion samt vävning. Detta förde henne vidare till högskolan och kandidatutbildningen på HDK Steneby där hon antog en mera konstnärlig textil inriktning som några år senare resulterade i en Master in Fine Arts på Konstfack.

När Sandra inte undervisar ägnar hon sig åt konstnärlig verksamhet inom det textila fältet. Hon har även arbetat som teaterskräddare i flertalet små och stora teaterproduktioner.

- Jag fascineras av använda kläder och textilier och jag älskar att återbruka kläder och textiler samt att virka och brodera. Jag tror på det kreativa skapandets förmåga att föra människor samman. Målet är att varje deltagare ska känna lust inför att fortsätta utveckla individuella projekt och att det bara är fantasin som sätter gränser.

Sandra Lundberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
12 apr 2021 - 24 maj 2021
Må 17:30 - 20:30
Tillfällen
7
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1086972
Pris
2900 kr