Mönsterkonstruktion, klänning

Plats Lund

En utmärkt kurs för dig som vill designa och sy kläder.

Boka reservplats

Kursinnehåll

  • Klänningsgrundform i standardstorlek 1:4
  • Klänningsgrundform i naturlig storlek med egna mått
  • Egna modeller i mönster
  • Tillskärning och sömnad

Vill man designa och sy sina kläder själv måste man ha grundläggande kunskaper i mönsterkonstruktion. På kursen lär du dig göra en grundform till klänning samt hur du kan ändra den efter eget tycke.

Du lär dig först att konstruera en grundform till klänning i personliga mått. Därefter lär du dig hur du förändrar denna till olika klänningsmodeller, alternativt en klänning som du sedan kan sy upp.

Kursupplägg

Gruppen består av max nio deltagare. Huvuddelen av tiden består av individuell handledning och arbete med de egna projekten och vid behov gemensamma genomgångar i grupp. Läraren har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa dina projekt så att du ska nå dina mål.
Tillskärningsmetoden som används är den som utarbetades på Köpenhamns tillskärarakademi.

Förkunskaper

Kursen är lämplig för alla, såväl nybörjare som fortsättare, då en stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Material

Mönsterpapper ingår i kursavgiften men inte övriga materialkostnader. Miniräknare, liten vinkellinjal, egen nål och tråd, en ask knappnålar, vitt A4-papper, suddgummi, måttband samt mjuk och hård blyertspenna är en slags "grundutrustning" som alla bör ha med sig. Du behöver också ta med dig provtyg (t.ex. lakansväv) och tyg till plagg du ev. vill sy under kursen.

Utvecklingsmöjligheter

Folkuniversitetet i Lund erbjuder flera olika sömnadskurser, från Sömnad grund till Mönsterkonstruktion, skrädderi och sömnad

Kursledare

Margareta Gharbi

Jag kan lära mina deltagare allt från det enklaste till det svåraste. Man behöver inte ha några förkunskaper. Undervisningen är helt individuell.

Dessutom är det otroligt roligt att träffa likasinnade med samma intressen. I kurserna finns nybörjare och fortsättare, detta bidrar till ett fint utbyte av ideér och erfarenheter.

Margareta Gharbi är utbildad vid Köpenhamns tillskärarakademi och Lunds universitet. Hon är specialiserad inom damskrädderi och besitter stora kunskaper inom tillskärning, skrädderi och sömnad, med över 30 år i branschen. När hon inte leder våra kurser i textil arbetar hon i en egen syateljé.

Här på Folkuniversitetet har hon undervisat i 35 år.

Margareta Gharbi undervisar i textil och sömnad på Folkuniversitetet

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Lund

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
30 jul 2024 - 2 aug 2024
Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tis 30 jul 2024 kl 09:00-16:00
  • ons 31 jul 2024 kl 09:00 - 16:00
  • tor 1 aug 2024 kl 09:00 - 16:00
  • fre 2 aug 2024 kl 09:00 - 16:00
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 LUND
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
406652
Pris
3495 kr