Mönsterkonstruktion, kjol

Plats Lund

En utmärkt kurs för dig som vill designa och sy kläder.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

  • Grundform till kjol i skala 1:4 i standard storlek
  • Många olika kjolsmodeller i skala 1:4
  • Grundform i naturlig storlek
  • Egna kjolsmodeller
  • Mönsterkonstruktion och sömnad

Vill man designa och sy sina kläder själv måste man ha grundläggande kunskaper i mönsterkonstruktion. På kursen lär du dig göra en grundform till kjol samt hur du kan ändra den efter eget tycke.

Du lär dig först att konstruera en grundform till kjol i personliga mått. Därefter lär du dig hur du förändrar denna till olika kjolsmodeller, alternativt en kjol som du sedan kan sy upp.

Kursupplägg

Gruppen består av max nio deltagare. Huvuddelen av tiden består av individuell handledning och arbete med de egna projekten och vid behov gemensamma genomgångar i grupp. Läraren har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa dina projekt så att du ska nå dina mål.
Tillskärningsmetoden som används är den som utarbetades på Köpenhamns tillskärarakademi.

Förkunskaper

Kursen är lämplig för alla, såväl nybörjare som fortsättare, då en stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Material

Mönsterpapper ingår i kursavgiften men inte övriga materialkostnader. Miniräknare, liten vinkellinjal, egen nål och tråd, en ask knappnålar, vitt A4-papper, suddgummi, måttband samt mjuk och hård blyertspenna är en slags "grundutrustning" som alla bör ha med sig. Du behöver också ta med dig provtyg (t.ex. lakansväv) och tyg till plagg du ev. vill sy under kursen.

Utvecklingsmöjligheter

Folkuniversitetet i Lund erbjuder flera olika sömnadskurser, från Sömnad grund till Mönsterkonstruktion, skrädderi och sömnad. Vill du satsa på yrkesmässig fördjupning inom sömnad är vår halvtidsutbildning Tillskärarlinjen ett bra val.
Du hittar alla kurser via länken nedan.

Kursledare

Margareta Gharbi

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
23 apr 2022 - 24 apr 2022
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Skomakaregatan 13, 22350 Lund
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1122696
Pris
1795 kr