Redesign

Plats Varberg

Kurs i klädsömnad där du lär dig att återanvända dina kläder. Vi syr ett nytt plagg av dina gamla. Du får hjälp med ändringssömnad och design.

Boka nu

Kursbeskrivning

Redesign är en kreativ form av att skapa om gammalt till nytt. 
En gammal kappa blir en snygg kjol, en för liten klänning blir roligare och en storlek större, en bortglömd jacka blir användbar igen med några små förändringar. Det mesta är möjligt, vi utgår från materialet, dina idéer och tar hjälp av kursledarens erfarenhet och gruppens samlade kreativitet. 

Förkunskaper

Kursen passar du som har kunskap från syslöjd, men det var ett tag sen du sydde på egen hand eller har lite erfarenhet från innan. Du kommer bygga självförtroende och lära dig skapa nytt av gammalt i lugn takt, få tips, få  inspiration och ha kul ihop med andra skapande redesignare.  

Kursmaterial

Ta med dig 2-3 plagg som du kan tänka dig att återbruka/sy om och eventuellt ett plagg du gillar att ha som mall eller ett mönster. Ta gärna med eget måttband, bra textilsax, knappnålar, trådar som passar i färg till plaggen du tar med dig. 

Om kursledaren

Ann är en entusiastisk och kunnig klädskapare med lång erfarenhet som kursledare inom redesign och hållbar design. Hon tror på att vända omöjligt till möjligt och gläds med sina deltagares framgångar, stöttar när det går trögt  och ser till att du får den hjälp du behöver.

Kursledare

Ann Öhman

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Varberg

info.varberg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
24 aug 2024 - 25 aug 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 24 aug 2024 kl 09:00-16:00
  • sön 25 aug 2024 kl 09:00 - 16:00
Plats
Svärdfiskgatan 4, 43240 VARBERG
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
309009
Pris
1600 kr