Klädsömnad grundkurs

Plats Trollhättan

Sy dina egna kläder som passar dig och har den form, färg och det mönster som du själv har valt! Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå och takt. Kursen ges i Trollhättan.

Boka kursen nu

Du syr vad du önskar och läraren hjälper dig med just ditt projekt. Ta med mönster och gärna ett tyg redan till första tillfället så hinner du mer på kursen!

Målgrupp

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av sömnad för att gå denna kurs. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagare

.

Mål

Genom att sy ett eller flera plagg får du grundläggande kunskaper i klädsömnad. Du lär dig att följa och även ändra i mönstret för att få ett plagg som passar efter dina personliga mått. Vill du sy en accessoar så går det också utmärkt, till exempel en väska efter egen idé.

Innehål

l Nybörjare syr ett enkelt projekt, exempelvis en kjol eller en topp. Har du redan erfarenhet väljer du vad du vill sy efter dina egna förkunskaper. Vid varje kurstillfälle går vi igenom några praktiska detaljer som vägleder och underlättar ditt arbete under kursens gång och i framtiden.

Arbetssätt

Mestadels i form av individuell handledning med vissa gemensamma genomgångar.

Litteratur/material


Material ingår inte i kursavgiften, men kompendier och böcker finns att tillgå i klassrummet.

Tips/mervärde

Idag är konfektion billig att köpa, däremot skiljer sig ett konfektionssytt plagg från ett skräddarsytt i passform. Passformen höjer plagget och då det anpassas efter bärarens unika figur ger det en bekväm känsla och ett exklusivt uttryck. Det är också möjligt att välja bättre kvalitéer och få din egen design och unika uttryck på ditt plagg. Varmt välkommen!

Kursledare

Anneli Arvå

Har du frågor?

Kontakta Janette Lindfors

janette.lindforss@folkuniversitetet.se

Tid
04 mar 2020 - 22 apr 2020
On 18:00 - 21:15
Tillfällen
8
Plats
Kungsgatan 20, 46130 Trollhättan
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1047683
Pris
2250 kr