Klädsömnad grundkurs

Plats Trollhättan

Sy dina egna kläder, på denna kurs som går i centrala Trollhättan. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå och takt.

Boka reservplats

Du syr vad du önskar och läraren hjälper dig med just ditt projekt. Ta med mönster och gärna ett tyg redan till första tillfället så hinner du mer på kursen!

Målgrupp

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av sömnad för att gå denna kurs. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagare.

Mål

Genom att sy ett eller flera plagg får du grundläggande kunskaper i klädsömnad. Du lär dig att följa och även ändra i mönstret för att få ett plagg som passar efter dina personliga mått. Vill du sy en accessoar så går det också utmärkt, till exempel en väska efter egen idé.

Innehåll

På kursen får du
  • sy egna plagg, t.ex. en kjol eller en topp
  • lära dig följa och ändra mönster för bästa passform
  • tips och tricks för bättre resultat
  • individuell hjälp från läraren
Nybörjare syr ett enkelt projekt, exempelvis en kjol eller en topp. Har du redan erfarenhet väljer du vad du vill sy efter dina egna förkunskaper. Vid varje kurstillfälle går vi igenom några praktiska detaljer som vägleder och underlättar ditt arbete under kursens gång och i framtiden. Mönsterkonstruktion ingår inte i denna kurs.

Arbetssätt

Mestadels i form av individuell handledning med vissa gemensamma genomgångar.

Litteratur/material

Det finns symaskiner, strykbräda och strykjärn i lokalen. Du behöver ta med mönster, tyg och matchande tråd. Penna, papper, måttband, miniräknare, sax och sprättare kan också vara bra att ha med. Kompendier och böcker finns att tillgå i klassrummet.

Tips/mervärde

Idag är konfektion billig att köpa, däremot skiljer sig ett konfektionssytt plagg från ett skräddarsytt i passform. Passformen höjer plagget och då det anpassas efter bärarens unika figur ger det en bekväm känsla och ett exklusivt uttryck. Det är också möjligt att välja bättre kvalitéer och få din egen design och unika uttryck på ditt plagg. Varmt välkommen!

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
10 okt 2022
Må 18:00 - 21:15
Tillfällen
6
Plats
Kungsgatan 20, 46130 Trollhättan
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1135609
Pris
2425 kr