Mönsterkonstruktion - kopiera ditt favoritplagg

Plats Stockholm

En kurs där du får du lära dig kopiera ett färdigt favoritplagg till ett mönster som du kan sy nya modeller av.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som har någon erfarenhet av olika mönsterdelar kunskap i sömnad.

Mål

Du lär dig grunderna i att kopiera ett färdiga plagg till mönsterdelar du sedan kan sy upp egna modeller av. Vi går igenom överdel med ärmar samt byxa. Efter kursen kommer du ha ett mönster på det plagg du tagit med för kopiering och förberedande information om hur du ska sy ihop det samt passande materialval.

Innehåll

Vi går igenom olika mönsterdelar och tittar på hur plaggen är sydda i form och detalj. Mönster konstrueras efter mått på medtaget plagg. Vi går igenom materialval och hur man kan ändra utseendet och känsla på ditt nya plagg. Du får lära dig sömnadsordningar och förberedandet av vilka material som behövs för att tillverka ditt plagg. Kursen innefattar grundläggande delmoment tekniska som praktiska.

Material

Material ingår inte i kursavgiften men en del går att låna. Du behöver

  • kopieringshjul (en vassare typ av sporre), knappnålar, mönsterpapper, stiftpenna (blyerts), sudd, måttband, vinkellinjal ( finns att låna), anteckningsblock

Undervisningsform/Kursupplägg

Gruppen består av max 8 deltagare. Kursdeltagarna arbetar med sina egna projekt under individuell handledning.

Sagt av tidigare deltagare

"Mycket bra! Lärde mig mycket redan vid första kurstillfället."

” Toppen! Väldigt bra kursledare!”

Covid 19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Medverkande

Sandra Lundberg

Sandra håller kursen Mönsterkonstruktion- kopiera färdigt plagg. Hon startade sin mångåriga utbildning inom det textila fältet på folkhögskola i sömnad och mönsterkonstruktion samt vävning. Detta förde henne vidare till högskolan och kandidatutbildningen på HDK Steneby där hon antog en mera konstnärlig textil inriktning som några år senare resulterade i en Master in Fine Arts på Konstfack.

När Sandra inte undervisar ägnar hon sig åt konstnärlig verksamhet inom det textila fältet. Hon har även arbetat som teaterskräddare i flertalet små och stora teaterproduktioner.

- Jag fascineras av använda kläder och textilier och jag älskar att återbruka kläder och textiler samt att virka och brodera. Jag tror på det kreativa skapandets förmåga att föra människor samman. Målet är att varje deltagare ska känna lust inför att fortsätta utveckla individuella projekt och att det bara är fantasin som sätter gränser.

Sandra Lundberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
10 nov 2020 - 15 dec 2020
Ti 17:30 - 20:30
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1073984
Pris
2350 kr