Klädsömnad - Öppen ateljé - heldag

Plats Stockholm

Ta med dig ett nytt sömnadsprojekt och få hjälp med att komma igång eller ta med dig något du redan arbetar med som du behöver hjälp med att avsluta eller att arbeta med.

Boka kursen nu

Här får du god vägledning, tips och råd av sömnadskunnig kursledare. Du kanske arbetar med ett avancerat mönster, behöver hjälp med ett svårt tyg, vill lära dig att sy knapphål eller vill göra ändringar på ett redan befintligt plagg. Gruppen består av upp till 8 deltagare.

Förkunskaper

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av sömnad men du måste ha en tydlig idé och ditt projekt med dig. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå.

Innehåll

Innehållet på denna workshop styrs helt efter deltagarnas projekt och önskemål. Du tar med dig det du vill ha hjälp med och arbetar vidare med det. Praktiska och teoretiska genomgångar görs efter önskemål. Om du är nybörjare bör du arbeta med enklare projekt.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Utöver tyg och material tar du själv med dig sybehör du behöver.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill fortsätta att utveckla din sömnad kan du gå vidare på någon av våra kurser i klädsömnad. Vi har även kurser i mönsterkonstruktion för den som vill göra sina egna mönster.

Kursledare

Våra kursledare har gedigen och relevant utbildning inom ämnet.

Covid 19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Medverkande

Nilla Lénárt

Nilla har arbetat på Folkuniversitetet sedan 1999 och undervisar framförallt i klädsömnad men även i detaljsömnad och bh-sömnad. Hon håller även introduktionskurser för dem som är nyfikna på sömnad och vill ha en grund att bygga vidare på.

–Jag vill förmedla glädjen och kunskapen kring sömnaden på ett lugnt, metodiskt och tydligt sätt, så att andra också kan få möjlighet att utveckla sin kunskap. Att deltagare återkommer till kurserna och ibland även tar med sig vänner och bekanta ser jag som ett bevis på att det jag förmedlar i form av kunskap och sömnadsglädje verkligen uppskattas, säger Nilla.

Hon har utbildning i olika typer av klädsömnad samt mönsterkonstruktion både från Folkuniversitetet och från Linköpings Universitet. Nilla jobbar även i grundskolan som slöjdlärare.

–Det är viktigt att se varje individs önskemål och vilja att lära, och utgå ifrån vars och ens grundkunskaper att bygga vidare på. Det finns många önskemål kring varför man väljer att gå en kurs och det vill jag möta upp, säger Nilla.

Nilla Lénárt

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
06 dec 2020 - 06 dec 2020
Sö 09:30 - 15:30
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
1075287
Pris
750 kr