Klädsömnad - intensiv v. 31 Sommarkurs

Plats Stockholm

På den här sommarkursen syr du dina egna kläder som verkligen passar dig och med den form, färg och det mönster som du själv har valt!

Boka reservplats

Målgrupp
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av sömnad för att gå denna kurs. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå.

Mål
Genom att sy ett eller flera plagg får du grundläggande kunskaper i klädsömnad. Du lär dig att följa och även ändra i mönstret för att få ett plagg som passar dina individuella mått och sitter bra. Du kan även i viss utsträckning göra lättare modelländringar.

Innehåll
Nybörjare syr ett enkelt plagg, exempelvis en kjol eller en topp. Har du redan erfarenhet väljer du vad du vill sy efter dina egna förkunskaper. Vid varje kurstillfälle går vi igenom några praktiska detaljer som vägleder och underlättar ditt arbete under kursens gång och i framtiden.

Material
Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med dig de sybehör du behöver, d v s sytråd, synål, knappnålar, sax och måttband. Du tar även själv med tyg och mönster (gärna på svenska).

Undervisningsform/kursupplägg
Gruppen består av upp till 10 deltagare. Kursdeltagarna arbetar med sina egna plagg under individuell handledning. Kursen gör uppehåll för lunch 45 min.

Om Covid 19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder.

Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Utvecklingsmöjligheter
Om du vill fortsätta att utveckla din sömnad kan du gå vidare med att lära dig att konstruera dina egna mönster och så småningom också designa dina egna kläder. Vi har kurser i mönsterkonstruktion och i sömnad av olika detaljer, plagg och material. Vill du satsa mer på sömnad har vi också den ettåriga Modeskolan Designutbildningen Konstruktion & Sömnad.

Kursledare
Verksamheten drivs av ledare med gedigen och relevant utbildning inom ämnet.

Sandra Lundberg

Sandra håller kursen Mönsterkonstruktion- kopiera färdigt plagg. Hon startade sin mångåriga utbildning inom det textila fältet på folkhögskola i sömnad och mönsterkonstruktion samt vävning. Detta förde henne vidare till högskolan och kandidatutbildningen på HDK Steneby där hon antog en mera konstnärlig textil inriktning som några år senare resulterade i en Master in Fine Arts på Konstfack.

När Sandra inte undervisar ägnar hon sig åt konstnärlig verksamhet inom det textila fältet. Hon har även arbetat som teaterskräddare i flertalet små och stora teaterproduktioner.

- Jag fascineras av använda kläder och textilier och jag älskar att återbruka kläder och textiler samt att virka och brodera. Jag tror på det kreativa skapandets förmåga att föra människor samman. Målet är att varje deltagare ska känna lust inför att fortsätta utveckla individuella projekt och att det bara är fantasin som sätter gränser.

Sandra Lundberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
27 jul 2020 - 31 jul 2020
Må 09:30 - 15:30
Ti 09:30 - 15:30
On 09:30 - 15:30
To 09:30 - 15:30
Fr 09:30 - 15:30
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
35
Kurs-ID
1067262
Fåtal platser kvar
Pris
3650 kr