Drapering fortsättning

Plats Stockholm

Kursen är för dig som redan kan grunderna i drapering. Här har du möjlighet att fördjupa dig i draperingstekniken. Fokus ligger på klänningar och andra mer komplicerade modeller.

Boka reservplats

Förkunskaper

Du behöver grundläggande kunskaper i drapering.Kursen passar dig som har gått en grundkurs eller har tidigare erfarenhet av att konstruera ett plagg på provdocka.

Undervisningen anpassas individuellt efter varje deltagare så att alla deltagarna får ut så mycket som möjligt av kursen.

Innehåll/upplägg

Vi fördjupar oss i draperingstekniken. Givna uppgifter blandas med eget skapande. Kravnivån är högre än på grundkursen. Fokus ligger på klänningar och andra mer komplicerade modeller.

  • Upprepning utgångslägen för att arbeta på docka. Enkel kappklänning
  • Vid, vådad kjol
  • Given modell i två delar, klänning på helsnedd
  • Given modell fortsättning
  • Onepiecemodell på raken eller snedden
  • Fritt skapande med utgångspunkt från tidigare lektioner

Kursen är lämplig som förberedelse inför modeutbildningar alternativt teaterkostymutbildningar.

Material

Material ingår inte. Du behöver ta med penna, papper, skissblock, tyg för drapering, knappnålar och modetidningar.Bra att ta med mobilkamera till kursen.

Covid 19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Medverkande

Christer Axelsson

Christer Axelsson har en utbildning från den franska modeskolan Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne.

Christer började som formgivare och har jobbat hos Dior, Christian Lacroix, Balenciaga med flera. Sedan 12 år undervisar han i formgivning, kollektionsarbete, skapande på docka och drapering på docka på skolor som Borås högskola, Beckmans Modeskola, Forsbergs Skola, Dramatiska institutet och Konstfack. Sedan 15 år arbetar han som ansvarig tillskärare på kostymavdelningen på Dramaten.

Christer har specialiserat sig på lyxkonfektion Haute Couture och teaterkläder både vad gäller design och konstruktion.

Christer Axelsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
11 nov 2020 - 16 dec 2020
On 18:00 - 21:00
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1073640
Pris
2850 kr