Denim Visible Mending - Boro- Sashiko

Plats Stockholm

Du får tips och metoder för hur du kan laga dina jeans med olika dekorativa stygn och broderitekniker. Vi lappar och gör lagningar både synligt och osynligt. Ta med dig egna jeans och olika projekt du vill arbeta med.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig laga dina jeans eller dekorera dem på ett synligt sätt. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av sömnad för att gå denna kurs. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå.

Mål

Efter kursen har du grundläggande kunskaper och praktisk erfarenhet av hur du arbetar med olika stygn och broderitekniker för att lappa, laga och dekorera dina jeans. Du kommer lära dig grunderna i den japanska broderitekniken sashiko och kan sedan använda den i dina projekt.

Innehåll

Under kursen kommer du att få möjlighet att laga och dekorerar dina trasiga jeans med olika typer av broderistygn. Vi kommer att titta på den japanska broderitekniken sashiko och låta oss inspireras av den. Du kommer att få prova på att sy olika detaljer för hand beroende på hur och var dina jeans behöver lagas. Vi tittar på olika exempel på både synlig och osynlig lagning och diskuterar och provar olika lösningar för just ditt projekt.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av upp till 8 deltagare. Ledaren har gemensam genomgång och ger tips och råd. Sedan arbetar kursdeltagarna med sina egna jeansplagg under individuell handledning.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med dig 2-3 par jeans som du vill laga eller dekorera. Det kommer att finnas visst gemensamt material som du kan använda till dina lagningar, t.ex. lappar och broderigarn. Du tar själv med dig det sybehör och övrigt material du planerar att använda som sytråd, synål, knappnålar, sax, måttband och olika tyglappar.

Kursledare

Malin Indigo Berglund.

Malin Indigo Berglund

Malin Berglund är yrkeslärare i hantverk textil design och strävar efter att få in hållbarhetsperspektivet i sin undervisning. Hon är utbildad på Beckmans modelinje, Stockholms Tillskärarakademi och Textilhögskolan i Borås.

Alla har någon sorts relation till jeans. ​Malin​ vill inspirera till olika kreativa sätt att utforska materialet och koppla det till hållbar utveckling. Det kan handla om att laga och uppdatera jeans så att de får ett längre liv eller klippa isär dem och göra någonting helt nytt. Materialet denim har både en lång historia och hög modegrad. Samtidigt finns det en smutsig och ohållbar sida när det gäller produktionsprocessen.

- Vi kan inte fortsätta att konsumera som vi gjort hittills. Det är inte hållbart. Vi behöver stanna upp och tänka efter. Efter att ha arbetat med mode under en lång tid bestämde jag mig för att utbilda mig till lärare för att kunna inspirera andra till att själva skapa istället för att bara köpa det andra har gjort. Vi kan göra skillnad och jag vill inspirera till att göra det på ett kreativt och lustfyllt sätt. 

Lärarbild Malin Berglund

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
16 maj 2020 - 16 maj 2020
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1041128
Pris
Ordinarie pris:
850kr
Med rabatt:
638 kr
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.