Syverkstan - klädsömnad 4 ggr

Plats Stockholm

Klädsömnad, ta med dig ett nytt sömnadsprojekt och få hjälp med att komma igång eller ta med dig något du redan har börjat sy som du behöver hjälp med att avsluta eller att arbeta med.

Boka nu

Här får du god vägledning, tips och råd av sömnadskunnig kursledare. Du kanske arbetar med ett avancerat mönster, behöver hjälp med ett svårt tyg, vill lära dig att sy knapphål eller vill göra ändringar på ett redan befintligt plagg. Vi har symaskiner och stora tillklippningsbord i salen.

Förkunskaper

Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares sömnadsnivå. Du hanterar en symaskin. Ej för nybörjare.

Innehåll

Innehållet på denna workshop styrs helt efter deltagarnas projekt och önskemål. Du tar med dig det du vill ha hjälp med och arbetar vidare med det. Praktiska och teoretiska genomgångar görs efter önskemål. Om du är nybörjare bör du arbeta med enklare projekt. Vi syr inte på overlock.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med dig tyg, mönster och material och tar med dig de sybehör du behöver.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill fortsätta att utveckla din sömnad kan du gå vidare på någon av våra kurser i klädsömnad. Vi har även kurser i mönsterkonstruktion för den som vill göra sina egna mönster.

Kursledare

Våra kursledare har gedigen och relevant utbildning inom ämnet.

Länkar

Alla kurser i klädsömnad våren 2023

 

Kursledare

Ulla-Karin Gustafsson

Ulla-Karin har lång erfarenhet av sömnad och har själv sytt ända sedan hon gick i mellanstadiet. På Folkuniversitetet har Ulla-Karin kurser i både klädsömnad och ändringssömnad vilket ligger henne varmt om hjärtat och som hon utvecklat till sin specialitet.

Ulla-Karins stora intresse för klädsömnad och passionen för mode tog henne som 21-åring till Italien där hon öppnade en egen syateljé för att sälja sina plagg vidare till olika små boutiquer. 1980 flyttade Ulla-Karin hem igen och öppnade en syateljé i Stockholm där man sydde kollektioner till privatpersoner och hade stora modevisningar runt om i hela Sverige. I dag driver hon fortfarande en mycket liten ateljé med måttbeställning för sina kunder. 

- Jag har svårt att tänka mig en dag utan sömnad. Mitt stora intresse är mode och skapande. Därför är det roligt att kunna förmedla vidare min erfarenhet inom ämnet och arbeta som kursledare på Folkuniversitetet.

Ulla-Karin Gustafsson, kursledare klädsömnad

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
13 apr 2023 - 4 maj 2023
Torsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tor 13 apr 2023 kl 10:00-13:00
  • tor 20 apr 2023 kl 10:00 - 13:00
  • tor 27 apr 2023 kl 10:00 - 13:00
  • tor 4 maj 2023 kl 10:00 - 13:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
104138
Pris
1850 kr