Sy i trikåtyg på vanlig symaskin

Plats Stockholm

Lär dig sy i trikåtyger och jersey på vanlig symaskin. Vi lär oss olika sömmar och hur man använder symaskinen för att sy i trikå.

Boka kursen nu

Målgrupp

För dig som vill lära dig sy i trikåtyg på din vanliga symaskin. Du behöver behärska symaskinen och kunna följa ett mönster.

Syfte

Du lär dig hur man kan använda sin vanliga symaskin till att sy i stretchiga trikåtyger.

Mål

Att lära sig olika sömmar och tekniker på en vanlig symaskin för att sy i olika sorters trikåtyger.

Beskrivning/innehåll

Vi provar olika sömmar och går igenom olika sömnadstekniker i trikå. Vi lär oss symaskinens olika funktioner för trikåsömnad och vilka synålar som ska använda. Du får tips om hur du kan kombinera och utnyttja olika material för ett bra slutresultat. Du kan även använda ett större trikåplagg för att sy om till ett mindre plagg, t.ex. från collagetröja till babyplagg.

Arbetssätt

Varje kurstillfälle innehåller ett sömnadsmoment som vi lär oss men undervisningen kommer också anpassas efter varje deltagares kunskapsnivå. Kursen går 3 kurstillfällen 25/1 + 1/2 + 15/2 onsdagar.

Studiematerial

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med dig det trikåtyg, sybehör och mönster som du behöver och vill arbeta med. Tänk på att det mönster du ska använda ska vara anpassat för trikåtyg (fråga i butiken) Syr du i trikå för första gången är det bra om du väljer ett stadigare trikåtyg. Tvätta helst tyget före 1:a kurstillfället. Som studiematerial använder vi detaljer från boken Sy kläder i mjuka tyger -Åsa Lennartsson Kursledaren kommer också dela inspiration från olika mönstertidningar egna arbeten.

Länkar

Alla kurser i klädsömnad våren 2023

 

Kursledare

Marianne Faber

Marianne har gått textillärarutbildning och utbildning i mönsterkonstruktion på Tillskärarakademin och har arbetat som textillärare i många år både på grundskolan och med vuxna. Idag driver hon eget företag där hon syr beställningar och utför ändringssömnad.

"Jag försöker återanvända så mycket textilt material som möjligt i mina produkter. Jag gillar tillfredsställelsen man får genom att kunna skapa något själv och på så sätt få unika plagg."

"Mitt mål med undervisningen är att kunna dela med mig av mina erfarenheter och kunskap som jag skaffat mig under lång tid som textillärare och sömmerska i min egen verksamhet."

Marianne Faber

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
25 jan 2023 - 15 feb 2023
Onsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
ons 25 jan 2023 kl 17:00-20:00
  • ons 15 feb 2023 kl 17:00 - 20:00
  • ons 25 jan 2023 kl 17:00 - 20:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
100206
Pris
1375 kr