Föreläsning - Stilikonen Chanels två ansikten

Plats Stockholm

Föreläsningen berättar historien om två av våra starkaste stilikoner inom mode, klädsömnad och design - Chanel och Lagerfeldt. Vi får höra historien om deras eget arbete men även deras samarbete.

Boka nu

Chanel ett av vår tids äldsta och mest ikoniska modehus. Karl Lagerfeldt är en av vår tids främsta modeskapare. Två starka personligheter och individuella varumärken som sedan förenas under huset Chanel i ett intressant samarbete. Föreläsning berättar om deras respektive och parallella arbete och hur Lagerfeldt sedermera blev Chanels efterträdare.

Med rikt bildmaterial guidar oss Christer Axelsson genom historien om två av modevärldens starkaste personligheter, deras hantverk och arbete.

Om Christer Axelsson

Christer Axelsson har en utbildning från den franska modeskolan Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne. Christer började som formgivare och har jobbat hos Dior, Christian Lacroix, Balenciaga med flera.

Sedan tolv år undervisar han i formgivning, kollektionsarbete, skapande på docka och drapering hos oss på Folkuniversitetet och på skolor som Borås högskola, Beckmans Modeskola, Forsbergs Skola, Dramatiska institutet och Konstfack.

Sedan 15 år arbetar han som ansvarig tillskärare på kostymavdelningen på Dramaten och har specialiserat sig på lyxkonfektion Haute Couture och teaterkläder både vad gäller design och konstruktion.

Kursledare

Christer Axelsson

Christer Axelsson har en utbildning från den franska modeskolan Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne.

Christer började som formgivare och har jobbat hos Dior, Christian Lacroix, Balenciaga med flera. Sedan 12 år undervisar han i formgivning, kollektionsarbete, skapande på docka och drapering på docka på skolor som Borås högskola, Beckmans Modeskola, Forsbergs Skola, Dramatiska institutet och Konstfack. Sedan 15 år arbetar han som ansvarig tillskärare på kostymavdelningen på Dramaten.

Christer har specialiserat sig på lyxkonfektion Haute Couture och teaterkläder både vad gäller design och konstruktion.

Christer Axelsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
11 mar 2024 - 11 mar 2024
Måndag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
mån 11 mar 2024 kl 18:30-20:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
111180
Pris
250 kr