BH-sömnad

Plats Stockholm

En kurs i klädsömnad med fokus på BH-sömnad. Du kan sätta ihop en egen BH för att själv kunna påverka och kombinera storlek, modell och färg, för att det är svårt att hitta någon som passar riktigt bra.

Boka nu

Målgrupp

Du behöver inga avancerade förkunskaper men en viss sömnadsvana för att gå denna kurs behöver du ha. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå.

Mål

Att kunna utarbeta mönster som uppfyller dina önskemål om passform och modell samt att kunna kombinera det med passande material. Att lära sig sömnadstekniken att sy en BH. Du lär dig att beräkna rätt storlek, sömnadstekniken och att välja rätt material.

Material

Kostnad för material och mönster, ca 150 kr, ingår i kursavgiften. Ta med dig de sybehör du kommer att använda vilket är; VIT sytråd, synål, knappnålar, sax och måttband.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av upp till 8 deltagare. Kursdeltagarna arbetar med sina egna plagg under individuell handledning. Första kurstillfället den 14/4 startar 10.00-16.00 andra kurstillfället den 21/4 startar kl. 9.30-15.30.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill fortsätta att utveckla din sömnad kan du gå vidare med att lära dig att konstruera dina egna mönster och så småningom också designa dina egna kläder. Vi har kurser i mönsterkonstruktion och i sömnad av olika detaljer, plagg och material.

Kursledare

Här hittar du hela vårens kursutbud

 

 

 

Kursledare

Nilla Lénárt

Nilla har arbetat på Folkuniversitetet sedan 1999. Hon är utbildad i olika typer av klädsömnad samt mönsterkonstruktion och andra textila tekniker från Linköpings och Göteborgs Universitet, samt Folkuniversitetet. Nilla jobbar även i grundskolan som slöjdlärare.

Hos oss på Folkuniversitetet håller Nilla kurser i klädsömnad, detaljsömnad och BH-sömnad. Hon har även kursen Öppen Ateljé för dem som vill komma vid ett enstaka tillfälle för att sy, samt introduktionskursen Alla kan sy, för dem som är nyfikna på sömnad och vill ha en grund att bygga vidare på.

– Jag vill förmedla kunskapen kring sömnaden på ett lugnt, metodiskt och tydligt sätt, så att alla kan få möjlighet att utveckla sin kunskap. Det ger en sådan tillfredsställelse att kunna skapa i textil och jag vill förmedla den glädjen. Det är så roligt att tidigare deltagare återkommer till kurserna och ibland också tar med sig vänner, säger Nilla. 

– Det är viktigt att se varje individs önskemål och vilja att lära sig, och utgå ifrån var och ens grundkunskaper att bygga vidare på. Det finns många önskemål kring varför man väljer att gå en kurs och det vill jag möta upp, säger Nilla.

Nilla Lénárt

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
14 apr 2024 - 21 apr 2024
Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
sön 14 apr 2024 kl 10:00-16:00
  • sön 21 apr 2024 kl 09:30 - 15:30
Plats
Holländargatan 38, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
110290
Pris
1950 kr