Ändringssömnad - remake

Plats Stockholm

Ett modefynd från nätet eller vintageplagg? Oavsett om du använder second hand eller nytt kan kläder behöva justeras för bra passform. Lär dig ändra och sy om din plagg så att de passar just dig!

Boka reservplats

För vem?

Kursen passar dig som vill få tips på hur du med små ändringar kan anpassa ett plagg efter dina mått och önskemål. Det kan handla om att ta in eller lägga ut (t.ex. midja), förändra kring partier som axel eller ärm eller anpassa plaggets längd efter hur du vill ha det. Ändringarna görs i första hand på symaskin.

Förkunskaper

Du behöver kunna hantera en symaskin. Undervisningen sker till stor del individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå.

Mål

Kursens mål är att du lär dig att göra ändringar som kan vara återkommande för dig när det gäller kläder. Då kan du lättare köpa eller återanvända plagg som inte passar på pricken. Genom att justera ett eller flera plagg får du grundläggande kunskaper i att sy om plagg. Du lär dig också om vilka möjligheter som finns att anpassa plagg till dina individuella mått och kroppsform.

Innehåll

  • De vanligaste typerna av ändringar
  • Hur kan du ta in eller lägga ut så att det blir snyggt?
  • Hur kan du justera en del av ett plagg som t.ex. urringningen, midjan eller axelpartiet.

Individuell handledning. Nybörjare gör enklare ändringar på plagg de har med sig. Har du redan erfarenhet väljer du vad du vill ändra på dina plagg utifrån dina egna förkunskaper. Vi syr inte i skinn eller i tyngre ytterplagg.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med dig de sybehör du behöver - sytråd, synål, knappnålar, sax och måttband. Du tar även själv med dig 1-2 plagg du vill ändra.

Undervisningsform/kursupplägg

Teoretiska genomgång och praktiska visningar varvas med att kursdeltagarna arbetar med sina egna plagg under individuell handledning. Max 6 deltagare.

Länkar

Alla kurser i klädsömnad våren 2023

 

Kursledare

Ulla-Karin Gustafsson

Ulla-Karin har lång erfarenhet av sömnad och har själv sytt ända sedan hon gick i mellanstadiet. På Folkuniversitetet har Ulla-Karin kurser i både klädsömnad och ändringssömnad vilket ligger henne varmt om hjärtat och som hon utvecklat till sin specialitet.

Ulla-Karins stora intresse för klädsömnad och passionen för mode tog henne som 21-åring till Italien där hon öppnade en egen syateljé för att sälja sina plagg vidare till olika små boutiquer. 1980 flyttade Ulla-Karin hem igen och öppnade en syateljé i Stockholm där man sydde kollektioner till privatpersoner och hade stora modevisningar runt om i hela Sverige. I dag driver hon fortfarande en mycket liten ateljé med måttbeställning för sina kunder. 

- Jag har svårt att tänka mig en dag utan sömnad. Mitt stora intresse är mode och skapande. Därför är det roligt att kunna förmedla vidare min erfarenhet inom ämnet och arbeta som kursledare på Folkuniversitetet.

Ulla-Karin Gustafsson, kursledare klädsömnad

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
8 mar 2023 - 5 apr 2023
Onsdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
ons 8 mar 2023 kl 17:00-20:00
  • ons 15 mar 2023 kl 17:00 - 20:00
  • ons 22 mar 2023 kl 17:00 - 20:00
  • ons 29 mar 2023 kl 17:00 - 20:00
  • ons 5 apr 2023 kl 17:00 - 20:00
Plats
Holländargatan 38, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
100121
Pris
2300 kr