Öppen ateljé -sömnad

Plats Stockholm

Klädsömnad, ta med dig ett nytt sömnadsprojekt och få hjälp med att komma igång eller ta med dig något du redan har börjat sy som du behöver hjälp med att avsluta eller att arbeta med.

Boka kursen nu

Här får du god vägledning, tips och råd av sömnadskunnig kursledare. Du kanske arbetar med ett avancerat mönster, behöver hjälp med ett svårt tyg, vill lära dig att sy knapphål eller vill göra ändringar på ett redan befintligt plagg.

Förkunskaper

Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares sömnadsnivå.

Innehåll

Innehållet på denna workshop styrs helt efter deltagarnas projekt och önskemål. Du tar med dig det du vill ha hjälp med och arbetar vidare med det. Praktiska och teoretiska genomgångar görs efter önskemål. Om du är nybörjare bör du arbeta med enklare projekt. Vi syr inte på overlock.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Utöver tyg, mönster och material tar du själv med dig sybehör du behöver.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill fortsätta att utveckla din sömnad kan du gå vidare på någon av våra kurser i klädsömnad. Vi har även kurser i mönsterkonstruktion för den som vill göra sina egna mönster.

Kursledare

Våra kursledare har gedigen och relevant utbildning inom ämnet.

Länkar

Alla kurser i klädsömnad våren 2023

 

Kursledare

Nilla Lénárt

Nilla har arbetat på Folkuniversitetet sedan 1999 och undervisar framförallt i klädsömnad men även i detaljsömnad och bh-sömnad. Hon håller även introduktionskurser för dem som är nyfikna på sömnad och vill ha en grund att bygga vidare på.

–Jag vill förmedla glädjen och kunskapen kring sömnaden på ett lugnt, metodiskt och tydligt sätt, så att andra också kan få möjlighet att utveckla sin kunskap. Att deltagare återkommer till kurserna och ibland även tar med sig vänner och bekanta ser jag som ett bevis på att det jag förmedlar i form av kunskap och sömnadsglädje verkligen uppskattas, säger Nilla.

Hon har utbildning i olika typer av klädsömnad samt mönsterkonstruktion både från Folkuniversitetet och från Linköpings Universitet. Nilla jobbar även i grundskolan som slöjdlärare.

–Det är viktigt att se varje individs önskemål och vilja att lära, och utgå ifrån vars och ens grundkunskaper att bygga vidare på. Det finns många önskemål kring varför man väljer att gå en kurs och det vill jag möta upp, säger Nilla.

Nilla Lénárt

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
2 apr 2023 - 2 apr 2023
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 2 apr 2023 kl 09:30-15:30
Plats
Holländargatan 38, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
100097
Pris
950 kr