Klädsömnad, torsdagar

Plats Stockholm

Sy dina egna kläder som verkligen passar dig och har den form, färg och det mönster som du själv har valt! Våra sömnadssalar har stora arbetsytor och är utrustade med bra symaskiner, pressbord och provdockor.

Boka reservplats

Målgrupp

För dig som vill utveckla dina sykunskaper. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå.

Mål

Genom att sy ett plagg får du grundläggande kunskaper i klädsömnad. Du lär dig att följa och även ändra i mönstret för att få ett plagg som passar dina individuella mått och sitter bra. Du kan även i viss utsträckning göra lättare modelländringar.

Innehåll

Nybörjare syr en enkel modell av exempelvis en kjol. Har du redan erfarenhet väljer du vad du vill sy utifrån dina egna förkunskaper. Vid varje kurstillfälle går vi igenom några praktiska detaljer som vägleder och underlättar ditt arbete under kursens gång och i framtiden.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med dig de sybehör du behöver. Du tar även själv med ett tyg och mönster (gärna på svenska).

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av upp till 10 deltagare. Kursdeltagarna arbetar med sina egna plagg under individuell handledning.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill fortsätta att utveckla din sömnad kan du gå vidare med att lära dig att konstruera dina egna mönster och så småningom också designa dina egna kläder.

Kursledare

Sandra Lundberg

Kursledare

Sandra Lundberg

Sandra håller kurser i sömnad och återbruk samt mönsterkonstruktion. Hon startade sin mångåriga utbildning inom det textila fältet på folkhögskola i sömnad och mönsterkonstruktion samt vävning. Vilket förde henne vidare till högskolan och kandidatutbildningen på HDK Steneby där hon antog en mera konstnärlig textil inriktning som några år senare resulterade i en Master in Fine Arts på Konstfack.

När Sandra inte undervisar ägnar hon sig åt konstnärlig verksamhet inom det textila fältet. Hon har även arbetat som teaterskräddare i flertalet små och stora teaterproduktioner.

– Jag fascineras av använda kläder och textilier och jag älskar att återbruka kläder och textiler samt att virka och brodera. Jag tror på det kreativa skapandets förmåga att föra människor samman. Målet är att varje deltagare ska känna lust inför att fortsätta utveckla individuella projekt och att det bara är fantasin som sätter gränser. 

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
10 nov 2022 - 15 dec 2022
To 17:30 - 20:30
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1138805
Pris
2950 kr