Redesign - klädsömnad 13-16 år Sommalov

Plats Stockholm

Kurs i klädsömnad - remake där du lär dig att återanvända dina kläder. Vi syr ett nytt plagg av dina gamla. Du får hjälp med ändringssömnad och design.

Boka reservplats

Målgrupp

En kurs för dig som är 13-16 år och kan sy lite på symaskin som du kanske lärt dig i skolslöjden. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå.

Förkunskap

Sömnadsvana från grundskolan.Kursdeltagarna arbetar med sina egna plagg under individuell handledning. Viss gemensam genomgång kan förekomma om deltagare arbetar med liknande moment.

Mål

Genom att sy om och återbruka får du kunskaper i hur man enkelt kan förnya sina plagg och återanvända kläderna i sin garderob till nya plagg och skapa en personligare garderob. Du lär dig nya sömnadskunskaper och att ändra plagg samtidigt som du bidrar till att skapa en hållbarare värld och lär dig hur du kan förlänga livslängden på dina kläder.

Innehåll

Ta med dig 2-3 plagg som du kan tänka dig att återbruka/sy om. Du får hjälp med att prova tekniker som snabbt och enkelt kan uppgradera befintliga plagg som t.ex. jeans, collagetröja, skjorta. Har du lite mer erfarenhet av sömnad kan du sy nya plagg av dina gamla och återbruka flera plagg till ett nytt. Vid varje kurstillfälle går vi igenom några praktiska detaljer som kan vara bra att ha med dig när du vill fortsätta att återbruka hemma eller på andra kurser framöver.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med dig de sybehör och det material du behöver. Du tar med de plagg du vill återbruka. Ta med 2-3 plagg. Ta även med dig följande material:

 • tråd i passande färg
 • sax
 • måttband
 • dragkedja eller knappar och det du behöver till din design.
 • Undervisningsform/kursupplägg

  Kursdeltagarna arbetar med sina egna plagg under individuell handledning.

  Kursledare

  Sandra Lundberg

  Kursledare

  Katarina Frifarare

  Har du frågor?

  Kontakta Kundtjänst i Stockholm

  direkt@folkuniversitetet.se

  Tid
  20 jun 2022 - 23 jun 2022
  Må 13:00 - 16:00
  Ti 13:00 - 16:00
  On 13:00 - 16:00
  To 13:00 - 16:00
  Tillfällen
  4
  Plats
  Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
  Visa på karta
  Studietimmar
  16
  Kurs-ID
  1135090
  Pris
  1495 kr