Klädsömnad - intensiv vecka 26 Sommarkurs

Plats Stockholm

På den här sommarkursen i klädsömnad syr du dina egna plagg som verkligen passar dig och med den form, färg och det mönster som du själv har valt! Symaskiner och tillskärningsbord finns i sysalen.

Boka kursen nu

Målgrupp
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av sömnad för att gå denna kurs. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå.

Mål
Genom att sy ett eller flera plagg får du grundläggande kunskaper i klädsömnad. Du lär dig att följa och även ändra i mönstret för att få ett plagg som passar dina individuella mått och sitter bra. Du kan även i viss utsträckning göra lättare modelländringar.

Innehåll
Nybörjare syr ett enkelt plagg, exempelvis en kjol eller en topp. Har du redan erfarenhet väljer du vad du vill sy efter dina egna förkunskaper. Vid varje kurstillfälle går vi igenom några praktiska detaljer som vägleder och underlättar ditt arbete under kursens gång och i framtiden.

Material
Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med dig de sybehör du behöver, d.v.s sytråd, synål, knappnålar, sax och måttband. Du tar även själv med tyg och mönster (gärna på svenska).

Undervisningsform/kursupplägg
Kursdeltagarna arbetar med sina egna plagg under individuell handledning.

Utvecklingsmöjligheter
Om du vill fortsätta att utveckla din sömnad kan du gå vidare med att lära dig att konstruera dina egna mönster och så småningom också designa dina egna kläder. Vi har kurser i mönsterkonstruktion och i sömnad av olika detaljer, plagg och material.

Kursledare

Nilla Lénárt

Nilla har arbetat på Folkuniversitetet sedan 1999 och undervisar framförallt i klädsömnad men även i detaljsömnad och bh-sömnad. Hon håller även introduktionskurser för dem som är nyfikna på sömnad och vill ha en grund att bygga vidare på.

–Jag vill förmedla glädjen och kunskapen kring sömnaden på ett lugnt, metodiskt och tydligt sätt, så att andra också kan få möjlighet att utveckla sin kunskap. Att deltagare återkommer till kurserna och ibland även tar med sig vänner och bekanta ser jag som ett bevis på att det jag förmedlar i form av kunskap och sömnadsglädje verkligen uppskattas, säger Nilla.

Hon har utbildning i olika typer av klädsömnad samt mönsterkonstruktion både från Folkuniversitetet och från Linköpings Universitet. Nilla jobbar även i grundskolan som slöjdlärare.

–Det är viktigt att se varje individs önskemål och vilja att lära, och utgå ifrån vars och ens grundkunskaper att bygga vidare på. Det finns många önskemål kring varför man väljer att gå en kurs och det vill jag möta upp, säger Nilla.

Nilla Lénárt

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
27 jun 2022 - 01 jul 2022
Må 09:30 - 15:30
Ti 09:30 - 15:30
On 09:30 - 15:30
To 09:30 - 15:30
Fr 09:30 - 15:30
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
35
Kurs-ID
1133669
Pris
3850 kr