Klädsömnad, tisdagar

Plats Stockholm

Klädsömnad för dig som vill sy dina egna plagg. Vi lär oss sy efter färdiga mönster i sömnadssalar med stora arbetsytor och bra symaskiner, pressbord och provdockor.

Boka reservplats

Målgrupp

Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares sömnadsnivå och takt.

Mål

Genom att sy ett plagg får du grundläggande kunskaper i klädsömnad och du lär dig att följa ett mönster och hur man lägger ut mönstret på rätt sätt på tyget för att klippa till de olika delarna. Du lär dig även praktisk sömnadskunskap och olika sömnadsmoment.

Innehåll

Nybörjare syr en enkel modell av exempelvis en kjol. Har du redan erfarenhet av att sy efter mönster väljer du vad du vill sy efter dina egna förkunskaper. Vid varje kurstillfälle går vi igenom några praktiska detaljer som vägleder och underlättar ditt arbete under kursens gång och i ditt eget arbet.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med dig de sybehör du behöver. Du tar även själv med tyg och mönster (gärna på svenska).

Undervisningsform/kursupplägg

Kursdeltagarna arbetar med sina egna plagg under individuell handledning. Kursen gör uppehåll v.9 sportlov.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill fortsätta att utveckla din sömnad kan du gå några av Folkuniversitetets kurser i sömnad och mönsterkonstruktion för att vidare lära dig att konstruera dina egna mönster och så småningom också designa dina egna kläder.

Kursledare

Nilla Lénárt

Nilla har arbetat på Folkuniversitetet sedan 1999 och undervisar framförallt i klädsömnad men även i detaljsömnad och bh-sömnad. Hon håller även introduktionskurser för dem som är nyfikna på sömnad och vill ha en grund att bygga vidare på.

–Jag vill förmedla glädjen och kunskapen kring sömnaden på ett lugnt, metodiskt och tydligt sätt, så att andra också kan få möjlighet att utveckla sin kunskap. Att deltagare återkommer till kurserna och ibland även tar med sig vänner och bekanta ser jag som ett bevis på att det jag förmedlar i form av kunskap och sömnadsglädje verkligen uppskattas, säger Nilla.

Hon har utbildning i olika typer av klädsömnad samt mönsterkonstruktion både från Folkuniversitetet och från Linköpings Universitet. Nilla jobbar även i grundskolan som slöjdlärare.

–Det är viktigt att se varje individs önskemål och vilja att lära, och utgå ifrån vars och ens grundkunskaper att bygga vidare på. Det finns många önskemål kring varför man väljer att gå en kurs och det vill jag möta upp, säger Nilla.

Nilla Lénárt

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
01 feb 2022 - 29 mar 2022
Ti 18:30 - 21:30
Tillfällen
8
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1114860
Pris
3650 kr