Kom igång att sy - nybörjare 2 dagar

Plats Stockholm

Nybörjarkurs i klädsömnad. Under två dagar får du introduktion till att använda symaskin och komma igång att sy. Passar dig som är helt nybörjare eller vill repetera syslöjdskunskaperna.

Boka kursen nu

För vem?

För dig som vill lära dig att sy på symaskin eller komma igång efter ett uppehåll och behöver uppdatera dina sömnads-och symaskinskunskaper.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs undervisningen anpassas efter deltagarens nivå.

Mål

Efter kursen kan du använda en symaskin för enklare uppgifter. Kunna trä och sy på en symaskin. Använda och förstå olika sömmar och vad de används till. Klippa och sy i textilt material. Sy i en dragkedja och använda dig av strykjärn.

Innehåll

  • Introduktion av symaskinen. Hur man trär maskinen och spolar undertråd.
  • Genomgång av olika sömmar och vad de används till.
  • Provsy i olika typer av tyg med olika sömmar på tillklippta provbitar.
  • Vi syr ett mindre fodral med dragkedja efter mönster och sömnadsbeskrivning och lär oss hur man placerar mönster på tyg, nålar och klipper till och syr fodralet enligt sömnadsbeskrivningen samt hur man använder och pressar sömmarna med strykjärnet.

Material

Material ingår i kursavgiften. Kompendium och sömnadsbeskrivning delas ut.

Undervisningsform/kursupplägg

Teoretiska genomgång och praktiska visningar varvas med att kursdeltagarna arbetar med ett mindre projekt som ett tygfodral.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill fortsätta att utveckla din sömnad kan du gå vidare med en kurs i Klädsömnad vidare med att att lära dig att konstruera dina egna mönster och så småningom också kunna designa dina egna kläder. Vi har många kurser i mönsterkonstruktion, detaljsömnad och klädsömnad.

Kursledare

Linnea Brun.

Covid 19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Linnea Brun

Linnea Brun är utbildad skräddare med gesällbrev i Herrskrädderi samt examen i Teaterskrädderi. Hon är även utbildad på Göteborgs Tillskärarakademi där hon studerade till Mönsterkonstruktör, Teaterskräddare och Herrskräddare. Till vardags jobbar Linnea som skräddare & kostymdesigner och driver eget företag med ateljé på Kungsholmen i Stockholm där hon bl.a. tillverkar och designar kläder för olika scenframträdanden.

"Att skapa hållbara plagg med komfort och passform är grundläggande i mitt jobb, särskilt när jag syr måttsydda plagg till privatkunder."

Några av Linneas kunder har varit, SVT, Jarowskij, Netflix, Kungliga svenska balettskolan och Kungliga Dramatiska Teatern.

"Att undervisa i textil är väldigt spännande och utvecklande. Drivkraften är att se deltagare göra framsteg och våga prova nya saker och att kunna ge dem en uppmuntran till att sömnad. Mitt mål med kursen är att väcka intresse för att sy och uppmuntra till att våga prova och fördjupa sig i det textila hantverket. Förutom min kunskap i sömnad kan jag inspirera med mina erfarenheter från många olika textila verksamheter."

Linnea Brun

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
23 aug 2021 - 24 aug 2021
Må 10:00 - 15:00
Ti 10:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1100089
Pris
1850 kr