Re-Designa dina kläder- Helgkurs

Plats Motala

Kom och ha kul, låt kreativiteten flöda. Här syr vi om våra gamla kläder så att de blir som nya. Vill du ge dem en elegant touch, bli bohémchic, smickra din kroppsform eller leka fram något annat? Sömnadskursen för dig i Motala!

Boka kursen nu

I Sverige kastas åtta kilo textilier per år och person. Här får du hjälp att ta vara på en värdefull resurs på ett klimatsmart sätt. Du lär dig bra och hjälpfulla sömnadsknep som förvandlar dina gamla kläder till nya favoriter istället för att mata soptunnan. Ett klimatsmart val!

Vem kan gå kursen

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av återbruk och gillar att sy.

Innehåll

  • Ändra passform och storlek,
  • Grundläggande lappning och lagning;
  • Sy på applikationer för dölja fläckar med spets, band, broderier med mera.
  • Val av söm efter tygets egenskaper
  • Klädvård – hållbar klädkonsumtion. Få kläderna att hålla längre.

Individuell undervisning utifrån deltagarens önskemål.
Du tar själv med dig de kläder du vill ändra. Har du något extra plagg, så ta gärna med dig det också. Kanske ni byta mellan varandra? Lite textiler finns på plats. Tillsammans inspirerar vi varandra till Re-design-tänkande och vässar vår klimatsmarthet! Det här blir en kreativ och rolig kurs!

Mål

Efter kursens slut kan du med nya kunskaper fortsätta sy om dina kläder hemma. Du har hittat en väg att spara både på klimatet och plånboken.

Övrigt:

Ta med synålar, tråd, sax, måttband och en märkpenna. Du kan ta med egen symaskin om du vill och planerar ändra stora delar.

Lärare:

Helena Johansson, utbildad sömmerska. Kursens utformning är baserat på Helenas egna önskemål om kurs när hon själv ville börja sy om sina egna kläder och förnya sin garderob.

Kursledare

Helena Johansson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
25 sep 2021 - 02 okt 2021
Lö 13:00 - 17:00
Sö 13:00 - 17:00
Tillfällen
4
Plats
Sjögatan 14, 59130 Motala
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1099549
Pris
1600 kr