Sy om och återbruka dina kläder

Plats Malmö

Har du kläder i garderoben som inte riktigt passar eller som du vill ändra på något sätt? Har du ett intresse för miljö och vill göra något konkret som att återanvända material istället för att köpa nytt? Då har du hittat rätt kurs.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, kommer vi att kontakta dig som är anmäld.

Här kan du läsa hur vi tar vårt ansvar och vad vi förväntar oss av dig som deltagare.

• måttagning
  • kunskap om hur du ändrar mönsterkonstruktionen på ett befintligt plagg
  • tips och tricks för bättre resultat
  • individuell hjälp från läraren

Kursupplägg

På den här kursen får du lära dig hur du syr om och justerar kläder efter dina specifika önskemål.

Du får hjälp att ändra ett eller flera befintliga plagg. Du lär dig hur du lägger upp byxben, förändrar passformen på en skjorta eller helt enkelt förverkligar en ny designidé på ett av dina plagg.

Kursens utgångspunkt är att förändra de plagg du redan har istället för att köpa nya. Här får du god vägledning, tips och råd av en kursledare med både sömnads- och mönsterkonstruktionserfarenhet.

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som har viss erfarenhet av sömnad och vill lära dig re-konstruera dina egna eller andras kläder. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå och sömnadsprojekt.

Arbetsformer

Individuell handledning varvas med genomgångar i grupp.

Kursmaterial

Du tar själv med de plagg du vill sy om. Ta även med dig tråd som matchar din textil.

Teddie Andersson

Kontakta Kursverksamheten i Malmö