Sy om och återbruka dina kläder

Plats Malmö

Har du kläder i garderoben som inte riktigt passar eller som du vill ändra på något sätt? Har du ett intresse för miljö och vill göra något konkret som att återanvända material istället för att köpa nytt? Då har du hittat rätt kurs.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

  • måttagning
  • kunskap om hur du ändrar mönsterkonstruktionen på ett befintligt plagg
  • tips och tricks för bättre resultat
  • individuell hjälp från läraren

Kursupplägg

På den här kursen får du lära dig hur du syr om och justerar kläder efter dina specifika önskemål.

Du får hjälp att ändra ett eller flera befintliga plagg. Du lär dig hur du lägger upp byxben, förändrar passformen på en skjorta eller helt enkelt förverkligar en ny designidé på ett av dina plagg.

Kursens utgångspunkt är att förändra de plagg du redan har istället för att köpa nya. Här får du god vägledning, tips och råd av en kursledare med både sömnads- och mönsterkonstruktionserfarenhet.

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som har viss erfarenhet av sömnad och vill lära dig re-konstruera dina egna eller andras kläder. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå och sömnadsprojekt.

Arbetsformer

Individuell handledning varvas med genomgångar i grupp.

Kursmaterial

Du tar själv med de plagg du vill sy om. Ta även med dig tråd som matchar din textil.

Elin Berlin

Elin är designer och mönsterkonstruktör som brinner för hantverk och hållbarhet med fokus på klädsömnad och stickning.

För henne är hantverk ett redskap för att sakta ner tempot i en allt mer rusande omvärld; genom att skapa något från grunden får man större förståelse för vad som faktiskt ligger bakom färdiga produkter, vilket förhoppningsvis bidrar till att man både kan ta mer medvetna beslut i förhållande till konsumtion, men också vårda och uppskatta det man har.

Elin är utbildad mönsterkonstruktör från Tillskärarakademin Malmö och har en kandidat i design från Kungliga Danska Konstakademin, Köpenhamn.

Under sin utbildning har hon främst arbetat med koncept som undersöker hållbara lösningar, såsom design för att påverka konsumtionsbeteende och mönsterkonstruktion efter zero waste-principer. 

Elin Berlin

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
30 nov 2020 - 14 dec 2020
Må 18:00 - 21:00
Tillfällen
3
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1076456
Pris
1345 kr