Klädsömnad

Plats Malmö

Sy dina egna kläder! På denna kurs i centrala Malmö lär du dig grunderna i klädsömnad och att sy kläder efter din kunskapsnivå.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

På kursen får du

  • sy egna plagg, t.ex. en kjol eller en topp
  • lära dig följa och ändra mönster för bästa passform
  • tips och tricks för bättre resultat
  • individuell hjälp från läraren

Nybörjare syr ett enkelt plagg, exempelvis en kjol eller en topp. Du väljer själv, eller med hjälp av läraren, vad du vill sy utefter din egna förkunskaper. Du får sen löpande individuell handledning på ditt projekt. Vid behov hålls gemensamma genomgångar av praktiska moment som kan underlätta ditt arbete under kursens gång och i framtiden. Mönsterkonstruktion ingår inte i denna kurs.

Kursupplägg

Det är max 8 personer i gruppen för att alla ska få individuell handledning. Det blir mycket praktiskt arbete, med gemensamma genomgångar och diskussioner.

Mål

Sy ett eller flera plagg och utöka dina kunskaper i klädsömnad.

Målgrupp

Kursen är lämplig för alla, såväl nybörjare som fortsättare, då en stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Du får sy kläder och arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Förkunskaper

Om du inte sytt på symaskin tidigare eller kan de grundläggande momenten inom sömnad rekommenderar vi kursen Sömnad grund.

Kursmaterial

Mönsterpapper ingår i kursavgiften och det finns symaskiner, strykbräda och strykjärn i lokalen. Du behöver ta med mönster, tyg och matchande tråd. Penna, papper, måttband, miniräknare, sax och sprättare kan också vara bra att ha med.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill fortsätta att utvecklas inom sömnad kan lära dig att konstruera dina egna mönster och så småningom också designa dina egna kläder. Vi har kurser i mönsterkonstruktion, skädderi och kortare fördjupningskurser.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Shayenn Osorio

Shayenn Osorio är utbildad konst- och hantverkspedagog och har även verkat som tatueringskonstnär och illustratör. När hon inte undervisar i hantverk arbetar hon som konstpedagog med barn och ungdomar i Malmö.

Hon inspireras av att arbeta med olika organiska material och tycker om långsamma processer. Den kreativa processen har varit ett viktigt verktyg i hennes eget liv; för att känna mening och lugn, att utforska och ifrågasätta, att skapa och dela.

Som konst- och hantverkspedagog arbetar Shayenn för att skapa ett vänskapligt klimat där acceptans och uppmuntran för det individuella existerar, ett rum där alla tillsammans kan uppskatta och reflektera över det oväntade.

Shayenn Osorio undervisar i stickning på Folkuniversitetet

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
22 feb 2023 - 29 mar 2023
Onsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
ons 22 feb 2023 kl 18:00-21:00
  • ons 1 mar 2023 kl 18:00 - 21:00
  • ons 8 mar 2023 kl 18:00 - 21:00
  • ons 15 mar 2023 kl 18:00 - 21:00
  • ons 22 mar 2023 kl 18:00 - 21:00
  • ons 29 mar 2023 kl 18:00 - 21:00
Plats
Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1
Pris
2545 kr