Klädsömnad

Plats Göteborg

Enklare sömnad och handledning i utförandet av till exempel en kjol eller blus efter dina mått.

Boka kursen nu
Du syr vad du önskar och läraren hjälper dig med just ditt projekt. Ta med mönster och gärna ett tyg redan till första tillfället så hinner du mer på kursen!

Målgrupp
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av sömnad för att gå denna kurs. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagare.

Mål
Genom att sy ett eller flera plagg får du grundläggande kunskaper i klädsömnad. Du lär dig att följa och även ändra i mönstret för att få ett plagg som passar efter dina personliga mått. Vill du sy en accessoar så går det också utmärkt, till exempel en väska efter egen idé.

Innehåll
Nybörjare syr ett enkelt plagg, exempelvis en kjol eller en topp. Har du redan erfarenhet väljer du vad du vill sy efter dina egna förkunskaper. Vid varje kurstillfälle går vi igenom några praktiska detaljer som vägleder och underlättar ditt arbete under kursens gång och i framtiden.

Arbetssätt
Mestadels i form av individuell handledning med vissa gemensamma genomgångar.

Litteratur/material
Material ingår inte i kursavgiften, men kompendier och böcker finns att tillgå i klassrummet.

Tips/mervärde
Idag är konfektion billig att köpa, däremot skiljer sig ett konfektionssytt plagg från ett skräddarsytt i passform. Passformen höjer plagget och då det anpassas efter bärarens unika figur ger det en bekväm känsla och ett exklusivt uttryck. Det är också möjligt att välja bättre kvalitéer och få din egen design och unika uttryck på ditt plagg.

Kursledare

Lisa Perkola Olofsson

Lisa Perkola Olofsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
15 mar 2022 - 19 apr 2022
Ti 17:30 - 20:30
Tillfällen
6
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1115042
Pris
2775 kr