Remake - återbruka dina plagg

Plats Bagarmossen

Kurs i återbruk/sömnad. Denna kurs går i Bagarmossen - Folkets hus. Återanvänd dina kläder, sy om och skapa nya plagg. Lär dig laga med kreativa tekniker. Vi lär oss om remake, ändringar och hur vi kan ta till vara på våra kläder för att inte konsumera i onödan.

Boka nu

Målgrupp

För dig som är miljömedveten och gillar återbruk och hållbara lösningar. Du vill sy om eller ändra dina gamla plagg till nya för att kunna återanvända dem igen.

Mål

Genom att sy om, laga eller återbruka får du kunskaper i ändringssömnad och en personligare garderob. Du lär dig ändra plagg och bidrar också till att skapa en hållbarare värld och lär dig hur du kan förlänga livslängden på dina kläder.

Innehåll

Teori och inspiration om återbruk och metoder för att laga och återanvända sina plagg varvas med praktiska övningar. Nybörjare gör enklare ändringar och får prova tekniker på hur man snabbt och enkelt kan uppgradera befintliga plagg. Kursdeltagarna får själva omarbeta de plagg som de tagit med sig under handledning.

Du väljer du vad du vill sy eller tillverka efter dina egna förkunskaper. Vid varje kurstillfälle går vi igenom några praktiska detaljer som vägleder och underlättar ditt arbete under kursens gång och i framtiden. Hur kan man tänka för att återbruka sina plagg? Vad gör man med favoritskjortan som fått en fläck som vägrar gå ur? Hur syr man om sina jeans, collagetröja eller gamla blus? Du lär dig enkla och smarta lösningar för att återbruka din garderob.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar med dig de sybehör och det material du behöver. Du tar med de plagg du vill laga, ändra eller återbruka. Ta med 2-3 plagg. Ta med dig egen symaskin om du har en som du vill använda.

Undervisningsform/Kursupplägg

Denna kurs går i Bagarmossen - Folkets hus. Kursdeltagarna arbetar med sina egna projekt under individuell handledning.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill fortsätta att utveckla din sömnad kan du gå vidare med att lära dig att konstruera dina egna mönster och så småningom också designa dina egna kläder.

Länkar

Bagarmossen - Folkets hus

Alla sömnadskurser våren 2024

 

Kursledare

Sandra Lundberg

Sandra håller kurser i sömnad och återbruk samt mönsterkonstruktion. Hon startade sin mångåriga utbildning inom det textila fältet på folkhögskola i sömnad och mönsterkonstruktion samt vävning. Vilket förde henne vidare till högskolan och kandidatutbildningen på HDK Steneby där hon antog en mera konstnärlig textil inriktning som några år senare resulterade i en Master in Fine Arts på Konstfack.

När Sandra inte undervisar ägnar hon sig åt konstnärlig verksamhet inom det textila fältet. Hon har även arbetat som teaterskräddare i flertalet små och stora teaterproduktioner.

– Jag fascineras av använda kläder och textilier och jag älskar att återbruka kläder och textiler samt att virka och brodera. Jag tror på det kreativa skapandets förmåga att föra människor samman. Målet är att varje deltagare ska känna lust inför att fortsätta utveckla individuella projekt och att det bara är fantasin som sätter gränser. 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
4 maj 2024 - 5 maj 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 4 maj 2024 kl 10:00-14:00
  • sön 5 maj 2024 kl 10:00 - 14:00
Plats
Lillåvägen 44, 12845 BAGARMOSSEN
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
110350
Pris
1200 kr