Keramik - drejning, Västerås

Plats Västerås

En unik möjlighet att medverka och få grundläggande kunskaper i drejning som leds av konstnären Marie Långhans. Kom och utveckla dina kunskaper i liten grupp om max 3-4 deltagare.

Planerade kursstarter blir i september/oktober. I senare delen av augusti kommer vi att uppdatera informationen med startdatum.

Välkommen att utforska ett spännande material i Marie Långhans keramikverkstad som finns i Vattentornet på Skallberget med en fantastisk utsikt över Västerås.

För att delta i denna kurs behöver du inte ha några förkunskaper. Du arbetar utifrån din egen nivå och skapande under ledning av vår erfarna kursledare.

Kursinnehåll

Du som deltar får handledning under hela kursens gång och gruppen tillsammans går igenom de grundläggande inom drejning.
Du lär dig;
- hur leran ska bearbetas
- drejning och hur du formar leran
- utveckla din teknik
- genomgång av svarvning samt glasering, bränning

Kursupplägg

Undervisningen sker genom handledning av kursledare och praktiskt arbete. Varje deltagare får sitta vid en egen drejskiva och skapa.
Vid första lektionstillfället får du mer information om kursens upplägg.
Ni som har deltagit i kursen kommer ca 14 dagar efter kursen träffas igen för färdigställa det ni skapat. Dag och tid för detta tillfälle får ni av er kursledare.

Kursen genomförs fredag-söndag och datum

Kursmaterial

Information om kursmaterial får du av din kursledare vid första träffen. I kursen får du lära dig att hushålla med lera när du skapar. I kursen används vit stengodslera eller porslinslera, en lera som bränns upp till 1235 grader. En säker, stabil och skön lera att dreja med. I kursavgiften ingår det en viss mängd lera.

Kurslokal

Keramikkurserna genomförs i Marie Långhans ateljé i Vattentornet på Skallberget. Keramikverkstaden är en lokal med härlig atomsfär. Ateljén är utrustad med elektriska drejskivor och arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver samt brännugn, där deltagarnas arbete bränns kontinuerligt. I denna kurs bränns enbart ditt bästa alster.

Kursledare

Din kursledare Marie Långhans har lång erfarenhet av skapande konst och du kan läsa mer om din kursledare på www.marielanghans.com

Kursledare

Marie Långhans Jonsson

Har du frågor?

Kontakta Katarina Andersson

katarina.a@folkuniversitetet.se

Tid
Meddelas senare
Tillfällen
3
Plats
Vattentornet, 72223 Västerås
Visa på karta
Studietimmar
17
Kurs-ID
1138435
Pris
3480 kr