Sashikobroderi - laga och lappa!

Plats Strängnäs

Välkommen att lära dig laga dina kläder på japanskt vis med Sashiko-broderi.Ägna en helg åt detta fantastiskt vackra sätt att brodera på! Ta med dina trasiga jeans och om du har något tyg du vill laga med, eller en stickad tröja eller annat plagg!

Boka kursen nu

För vem?

Inga förkunskaper krävs.

Innehåll

Vi provar oss fram, dels med grundtekniken att fylla en yta med parallella stygn och dels genom att experimentera med olika mer komplicerade mönsterformer.

Sashiko är en traditionell japansk broderiteknik som bygger på förstygn och har utvecklats från en enkel brukssöm till avancerat konstbroderi. Kursen ger kunskap i den traditionella tekniken och omfattar såväl historik som materialkännedom och formspråk. Stor vikt läggs vid nyskapande design som utvecklas i Japan m fl länder och hur den kan integreras i ett nutida arbete. Praktiska moment med att göra egna mallar och överföring av mönster ingår också.

Material

Material ingår inte i kursavgiften dock tillhanda håller vi tråd samt en del tyger att arbeta med. Ta med nålar och sax, slitna/trasiga kläder som du vill ge en chans till samt tyg att lappa med.

Saini Roesner

Med brinnande intresse av återbruk.

Saini Roesner arbetar som trädgårdsmästare och är utbildad på olika konstskolor i Stockholm, bland annat på Nyckelviksskolan i skulptur och Pernbys målarskola. På senare år har Saini gått på kurser i fritt broderi och yllebroderi på HV-skolan i Stockholm samt en sommarkurs i fritt broderi och tygtryck vid Eskilstuna Folkhögskola.

Intresset för återbruk och hållbarhet ledde till en utbildning i Recycle Design vid Eskilstuna Folkhögsskola.

Saini har ett brinnande intresse av att testa olika material och tekniker, helst återbrukat såsom papper, plast, tyger och garn mm, som kan återanvändas i olika projekt. Allt för att värna hållbarhet och miljön.

Saini Roesner

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
07 nov 2020 - 08 nov 2020
Lö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Sundbyvägen 18, 64551
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1076147
Pris
1150 kr