Sömnad - Kreativa jul!

Plats Stockholm

Kom och tillverka julklappar eller något att dekorera med inför julen. Vi tillhandahåller material till självkostnadspris och du får tillgång till våra fina salar med utrustning. Kostnad för materialpaketen ca 5 – 20 kronor.

Boka kursen nu

Här får du god vägledning, tips och råd av sömnadskunnig kursledare. Du syr din egen dekoration eller julklapp och väljer bland de mönster och sömnadskit som kursledaren tillhandahåller mot ett självkostnadspris.Eller väljer att ta med dig ett eget projekt.Gruppen består av upp till 8 deltagare.

Förkunskaper

Du behöver ha tidigare erfarenhet av sömnad men undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå.

Innehåll

Du kan till exempel tillverka följande detaljer:

 • -Sy en necessär eller pennskrin
 • -Sy en egen tomteluva
 • -Sy en saffransbulle av velour
 • -Nåltova en julgransdekoration av ull
 • -Sy en girlang av garntomteluvor
 • -Sy ett spel ”Tre- i- rad”
 • -Sy en bröd”korg”
 • -Sy en förvaringspåse med snodd
 • -Sy en pappersgirlang
 • -Sy fleecevantar
 • -Sy en kombinerad mössa/polokrage i fleece

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Färdiga sykit med olika projekt finns att tillhandahålla mot självkostnadspris eller så tar du med det du själv vill sy.

Kursledare

Våra kursledare har gedigen och relevant utbildning inom ämnet.

Covid 19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Medverkande

Nilla Lénárt

Nilla har arbetat på Folkuniversitetet sedan 1999 och undervisar framförallt i klädsömnad men även i detaljsömnad och bh-sömnad. Hon håller även introduktionskurser för dem som är nyfikna på sömnad och vill ha en grund att bygga vidare på.

–Jag vill förmedla glädjen och kunskapen kring sömnaden på ett lugnt, metodiskt och tydligt sätt, så att andra också kan få möjlighet att utveckla sin kunskap. Att deltagare återkommer till kurserna och ibland även tar med sig vänner och bekanta ser jag som ett bevis på att det jag förmedlar i form av kunskap och sömnadsglädje verkligen uppskattas, säger Nilla.

Hon har utbildning i olika typer av klädsömnad samt mönsterkonstruktion både från Folkuniversitetet och från Linköpings Universitet. Nilla jobbar även i grundskolan som slöjdlärare.

–Det är viktigt att se varje individs önskemål och vilja att lära, och utgå ifrån vars och ens grundkunskaper att bygga vidare på. Det finns många önskemål kring varför man väljer att gå en kurs och det vill jag möta upp, säger Nilla.

Nilla Lénárt

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
12 dec 2020 - 12 dec 2020
Lö 10:00 - 16:00
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
1074278
Pris
650 kr