Fritt broderi - måla med tråden .v.vecka lördag

Plats Stockholm

Är du nyfiken på broderi? Här får du inspiration och grunderna för att brodera fritt - måla med tråden! Vi broderar efter din egna skiss. En introduktionsdag följs av en helgkurs varannan lördag.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill komma igång med att brodera fritt.

Innehåll

Vi går igenom och provar de enklaste och vanligaste stygnen utifrån en egen eller gemensam skiss. Vi tittar också på olika material, vilka garner och tyger man använder, samt hur vi kan arbeta vidare med det vi lär oss under kursen.

Material

Ta med en bit lakansväv eller linnetyg (ungefär 25 x 25 cm) att brodera på. Du behöver själv ha med garn (gärna i olika material och grovlek, allt från vanlig sytråd till ullgarn), broderinålar i olika storlekar med spets och en liten brodersax samt papper, penna och suddgummi.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av 6-10 deltagare. En förmiddag introduktion med förklaringar av olika stygn och broderistilar samt att prova på olika material och redskap. Sedan följer tre lördagar varannan vecka med workshop. 25 april + 9 maj + 23 maj. Kl 10.00 – 15.00. Undervisningen bedrivs i form av gemensamma genomgångar och individuell handledning. Teori och praktik varvas.

Kursledare

Shamiran Adam är konstnär, vävare och konstbrodös med utbildning på Handarbetets Vänner. Hon vill skapa glädje i arbetet och få deltagarna att känna sig fria och lustfyllda.
Kika gärna in på hennes instagram @Shami.se

Kursledare

Shamiran Adam

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
18 apr 2020 - 23 maj 2020
Lö 10:00 - 12:15
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
4
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1041605
Pris
1975 kr