Stickning - sticka mera! fortsättning

Plats Stockholm

En fortsättningskurs i stickning. Vi lär oss nya tekniker och fördjupar vår stickningskunskap.

Boka nu

I denna kurs hjälps vi åt att utveckla våra grundläggade stickkunskaper. Vill du ha hjälp att sätta igång med ett mönster, eller har du fastnat i ett projekt som stöd med? Samtidigt som vi jobbar på våra individuella projekt kommer vi också gå igenom tekniker och knep för att ta oss vidare från primära teknikerna såsom räta och aviga maskor. Kursen går varannan vecka ojämna veckor.

Förkunskaper

Du ska ha gått en nybörjarkurs eller ha grundläggande kunskaper i stickning - du kan redan maska på och av, sticka räta och aviga samt minska och öka maskor och läsa ett mönster.

Mål

Att du lär dig att förverkliga dina egna projekt samt får inspiration till din stickning med nya lösningar och tekniker.

Innehåll

Du får handledning i ditt egna projekt. Antingen om du vill ha hjälp att välja eller påbörja ett projekt, eller om du vill fortsätta med ett pågående. Vi varvar teori och praktik och går igenom relevanta detaljer och tekniker såsom:

  1. knapphål
  2. justera mönster efter din kropp
  3. flerfärgstickning
  4. materialval

Material

Material ingår inte. Du tar själv med dig garn och stickor som du behöver. Under kursens får du ett kompendium med beskrivningar och länkar för att enklare kunna fortsätta på egen hand.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av 5-10 personer. Undervisningen bedrivs i form av gemensamma genomgångar samt individuell handledning. Teori och praktik varvas.

 

Kursledare

Frida Hamberg Stén

Efter att ha studerat textildesign på Textilhögskolan i Borås, blev Frida sedan lärling inom möbeltapetsering och jobbar nu med att renovera och klä om möbler i en verkstad på Nytorgsgatan i Stockholm.

Under hennes tid på Textilhögskolan lärde hon sig stickning på industriell nivå för att sedan börja sticka dagligen till sig själv och till sin hund. 

"Skapande har alltid varit en del av min vardag och att sprida kunskap i hantverk känns så givande. Jag hoppas på att ge fler självförtroende och tillfredsställelsen i att skapa något på egen hand och kanske konsumera lite mindre!"

Fotografi på Frida Hamberg Stén.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 apr 2024 - 21 maj 2024
Tisdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tis 9 apr 2024 kl 17:30-20:30
  • tis 23 apr 2024 kl 17:30 - 20:30
  • tis 7 maj 2024 kl 17:30 - 20:30
  • tis 21 maj 2024 kl 17:30 - 20:30
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
111860
Pris
1800 kr