Virka mera - fortsättningskurs - flerfärgsvirkning

Plats Stockholm

En fortsättningskurs i virkning för dig som kan grunderna i virkning och vill utveckla dina kunskaper och lära dig tekniken flerfärgsvirkning - att virka med garn i flera färger och att skapa mönster.

Boka nu

Just nu får du 25 % rabatt på kursavgiften (ordinariepris är 1300 kr och nya priset är 975 kr). Gäller endast nybokningar. Boka dig direkt online. 

 

Förkunskap

Denna fortsättningskurs vänder sig till dig som har grundläggande kunskaper i virkning, kan virka grundmaskor såsom luftmaska, fastmaska och stolpe, och vill lära sig teknikerna flerfärgsvirkning och reliefvirkning.

Mål

Vid avslutad kurs har deltagarna fått utforska teknikerna flerfärgsvirkning och reliefvirkning samt får med sig egengjorda provlappar skapade utifrån kursledarens egendesignade och höstbetonade mönster Eejke. (på bilden)

Innehåll

Vi träffas under två lördagar. Vid dessa tillfällen går vi tillsammans igenom och provar på teknikerna flerfärgsvirkning och reliefvirkning, efter kursledarens mönster och handledning. Utöver detta får deltagarna ta del av tips som underlättar virkningen och som är bra att känna till. Deltagarna får prova på de olika teknikerna och lära sig att förstå tillhörande virkmönster.

Material

Material ingår inte i kursen. Du behöver själv ha med dig 3 virknålar som du är bekväm med, i storlek 1,75, 2 och 3, samt 5 bomullsnystan i olika färger á 50 g, i storlek 8/4.

 

Kursledare

Amanda Calbucura Marklund

Amanda är en Mapuche och samisk virkdesigner under namnet ÑukeNïejte. Hon designar bland annat mönster för Järbo garn och har publicerats i internationella magasin. I grunden är hon utbildad kulturvetare och har virkat större delen av sitt liv.

"För mig har kunskapen om handarbete ärvts, såsom det gör inom urfolkskulturer och alltid varit en självklar del av mitt liv. Virkningen innehar kvaliteter som ger utrymme för lugn, eftertanke och kreativitet. Min önskan är att visa alla möjligheter som finns inom virkningen och inspirera till att våga prova nytt och utmana sina kunskaper. Virkningen inte har några gränser!"

Foto på Amanda Calbucura. Hon har långt mörkt hår och en gul tröja.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
30 sep 2023 - 7 okt 2023
Lördag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 30 sep 2023 kl 10:00-14:00
  • lör 7 okt 2023 kl 10:00 - 14:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
107267
Pris
975 kr