Fritt broderi, måla med tråden - grundkurs

Plats Stockholm

Nybörjarkurs i broderi. Här får du inspiration och grunderna för att brodera fritt - måla med tråden! Vi broderar efter din egna skiss. En introduktionskväll som följs av en helgkurs med workshop.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill komma igång med att brodera fritt.

Innehåll

Vi går igenom och provar de enklaste och vanligaste stygnen utifrån en egen eller gemensam skiss. Vi tittar också på olika material, vilka garner och tyger man använder, samt hur vi kan arbeta vidare med det vi lär oss under kursen.

Material

Du kan ha med en bit lakansväv eller linnetyg (ungefär 25 x 25 cm) att brodera på, annars kommer det finnas att tillgå på kursen. Du behöver själv ha med garn (gärna i olika material och grovlek, allt från vanlig sytråd till ullgarn), broderinålar i olika storlekar med spets och en liten brodersax samt papper, penna och suddgummi.

Undervisningsform/kursupplägg

En introduktionskväll som följs av en helgkurs med workshop. Undervisningen bedrivs i form av gemensamma genomgångar och individuell handledning. Teori och praktik varvas.

Sagt om kursen av tidigare deltagare

"En inspirerande, kunnig och uppmuntrande kursledare som lade upp kurstillfällena på ett pedagogiskt och flexibelt sätt, vilket bidrog till att alla kunde känna sig bekväma och avslappnade och kunde utvecklas oavsett förkunskap."

”Kursledaren är en pärla som lyckas förmedla kunskap utifrån olika deltagares nivå, fördela tiden så att alla får secifik feedback anpassad till individen, men även bjuder in till erfarenhetsutbyte mellan deltagarna och har genomgångar på gruppnivå.”

Kursledare

Shamiran är konstnär, vävare och konstbrodös med utbildning på Handarbetets Vänner. Hon vill skapa glädje i arbetet och få deltagarna att känna sig fria och lustfyllda. Kika gärna in på hennes instagram @Shami.se

Kursledare

Shamiran Adam

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
19 okt 2022 - 23 okt 2022
On 18:00 - 20:15
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
Tillfällen
3
Plats
Holländargatan 38, 11136 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1141220
Pris
1950 kr