Stickning för nybörjare

Plats Stockholm

Vill du komma igång med att sticka? På den här nybörjarkursen lär du dig grunderna i stickning. Vi ägnar tre kurstillfällen åt grunderna och lär oss läsa ett stickmönster.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en nybörjarkurs och du behöver inga förkunskaper. Kursen vänder sig även till dig som stickat förut men glömt hur man gör och gärna vill komma igång igen.

Mål

Efter kursen har du lärt dig de grundläggande maskorna, hur man startar och avslutar samt ökningar och minskningar. Vi har pratat om hur man väljer garn och du får hjälp att välja mönster och starta upp ett första projekt.

Innehåll

Du får lära dig stickningens grunder:

  • lägga upp maskor och maska av
  • sticka rät- och slätstickning, resårer, mönster med räta och aviga maskor
  • göra ökningar och minskningar
  • grunder i hur man väljer och läser mönster

Materialkännedom och lite om stickningens historia ingår också.

Material

Garn att provsticka med ingår i kursen. Du behöver själv ha med dig stickor i ett par olika grovlekar mellan 2 1/2 till 5 (raka eller rundstickor), papper (även rutat), penna, suddgummi, sax och måttband.

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisningen bedrivs i form av gemensamma genomgångar samt individuell handledning. Teori och praktik varvas.

Kursledare

Vera Halla

Vera Halla är textilare och arkitekt. Just nu vidareutbildar hon sig inom textilhantverk på Handarbetets Vänner Skola på Djurgården.

Med en arkitektutbildning från KTH har hon tidigare jobbat som arkitekt på Origo Ark och E/S-A. Vera har en stor kärlek till textilhantverk, och gör allt från att spinna och färga, till att väva, sy och sticka. Intresset att själv kunna skapa och styra tillverkningen av sina kläder och sin heminredning har funnits med sedan barnsben. Hon hoppas kunna sprida glädjen att skapa sina egna vardagsprodukter och vara med och arbeta för ett hållbarare förhållningssätt till textilier. Hos Folkuniversitetet håller hon kurser i stickning för nybörjare och har oftast en egen stickning till hands på lediga stunder.

Vera Halla

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
07 mar 2022 - 21 mar 2022
Må 15:30 - 17:45
Tillfällen
3
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
1119013
Pris
1250 kr