Makramé Grundkurs 3 ggr lördagar

Plats Stockholm

På denna nybörjarkurs i makramé får du lära dig grundläggande knutar och flätningar och väljer att tillverka en ampel att hänga i fönstret, liten väggdekoration eller en nätkasse.

Boka kursen nu

För vem?

Grundkurs/ workshop för dig som vill lära sig hur man knyter makaramé för att skap fina och personliga inredningsdetaljer och användbara accessoarer.

Förkunskaper

Ingen tidigare erfarenhet behövs. Undervisningen anpassas efter varje deltagares nivå.

Mål

Att skapa färdiga produkter och få kunskap i hur man knyter makaramé efter att ha lärt sig grunderna.

Innehåll

Lär dig ett antal olika knutar som kombineras och varieras på olika sätt för att skapa makramé. Vi kommer att tillverka amplar, armband, nyckelringar eller en väggbonad. Om vi har tid över så lär vi oss göra en nätkasse. Ledaren kommer praktiskt tillsammans med deltagarna göra varje objekt steg för steg.

.

Material

Material som makramégarn och tillbehör ingår i kursen. Om deltagaren önskar dekorera med pärlor eller träkulor tas detta med individuellt av varje deltagare. Kursdeltagarna får efter kursens slut ett dokument med instruktioner för att knyta makaramé efter varje produkt.

Gruppen består av upp till 8 deltagare. Teoretiska genomgång och praktiska visningar varvas med att kursdeltagarna arbetar med sina egna arbeten under individuell handledning.

Kursledare

Verksamheten drivs av ledare med gedigen och relevant utbildning inom ämnet.

Kursledare

Annika Patomella

Annika Patomella är utbildad textilkonstnär på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg.

Hon har arbetat som textilformgivare för tryckta och vävda textiler och även arbetat ihop med olika konstnärer i egenskap av textilteknisk handledare. Annika har även en bred kunskap inom broderi, textilformgivning, textila skulpturer, fiberart och vävning. Hon är själv textilkonstnär, håller olika kurser i vävning och arbetar ibland som lärarvikarie i textilslöjd och bild.

- Jag valt att arbeta kreativt med textil för det är min drivkraft och passion. Jag är fascinerad av textilier och prövar gärna på ny textila tekniker och utmaningar.

Målet med undervisningen på Folkuniversitetet är att tillsammans med deltagarna lära dem grunderna i makramé och att också vara lyhörd för vad deltagarna vill få ut av workshopen i makramé. Att tillsammans utforma kursen så att alla deltagare blir nöjda och att det ska ge mersmak för makramé.

Annika Patomella

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
12 mar 2022 - 26 mar 2022
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
3
Plats
Holländargatan 38, 11136 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1117039
Pris
2100 kr