Virkning - Öppen ateljé Nyhet!

Plats Stockholm

Virkning öppen ateljé, ta med dig ditt virkprojekt och få hjälp av kunniga kursledare.Vi virkar på våra egna projekt och utvecklar vår kunskap i virkning.

Boka kursen nu

En kurs för dig som virkar och kan grunderna men kanske behöver hjälp för att utveckla din kunskap och få hjälp med ett pågående projekt. Här får du god vägledning, tips och råd av hanverkskunnig kursledare. Du kanske arbetar med ett avancerat mönster, behöver hjälp med att komma vidare i ditt projekt eller vill lära dig nya virktekniker eller lära dig tolka olika diagram.

Förkunskaper

Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares virknivå.

Innehåll

Innehållet på denna workshop styrs helt efter deltagarnas projekt och önskemål. Du tar med dig det du vill ha hjälp med och arbetar vidare med det. Praktiska och teoretiska genomgångar görs efter önskemål.

Material

Material ingår inte i kursavgiften.

Kursledare

Maria Yvell

Maria är virkare, textilkonstnär och gerillaslöjdare under namnet Virka dygnet runt. Hon är även en av grundarna till Gerillaslöjdsfestivalen och driver Virkpodden. Hon håller även kurser och workshops, både i virkning och gerillaslöjd och föreläser om slöjdaktivism.

- Virkningen kom in i mitt liv lite av en slump hösten 2013 men jag kände direkt att det här var något för mig och sögs in i virkningen, och har blivit kvar sedan dess. Jag drivs av att få vara kreativ, men också mötet med alla människor som är en stor drivkraft och glädje.

Målet med kursen är enligt Maria att visa på den potential och bredd som virkningen har. Det är en kreativt tillåtande teknik där du kan välja att följa mönster eller virka helt fritt. Du kan skapa allt ifrån gulliga små djur och saker till barn till stora textila verk, och allt däremellan.

-Det här hoppas jag självklart på att fler ska uppmärksamma genom att lära sig virka.

Maria Yvell

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
29 maj 2022 - 29 maj 2022
Sö 10:00 - 14:00
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1114899
Pris
650 kr