Växtfärgning - workshop!

Plats Södertälje

Har du velat prova på att färga med te eller undrat vilken färg avokadokärnor ger på tyg? Då är detta kursen för dig, kom och prova på naturlig färgning!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en nybörjarkurs och du behöver inga förkunskaper.

Mål

Att inspirera och vägleda till fortsatta experiment med naturlig färgning.

Innehåll


Vi färgar med det material vi har samlat ihop och testar oss fram till de färger och nyanser vi vill ha. Vi prövar även olika mönster. Medans färgbaden kokar, ägnar vi åt diskussion och testar att trycka på textilier med vad vi hittar att tillgå med.

Material


Ta med dig egna tyg som du är intresserad av att färga. Bomull, ull eller siden är de material som främst drar åt sig färg. Små bitar av tyg och garn finns att tillgå för att provfärga ifall intresset finns. Under kursen får du ett kompendium med beskrivningar och tips för att kunna fortsätta färga på egen hand. Innan kursen uppmuntras att du samlar ihop följande hemma för att kunna färga med: Lökskal, gula och röda, avokadokärnor samt skal, tepåsar, kaffesump, överblivna rödvinsskvättar, granatäppelskal mm.

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisning i form av grupp genomgång, samt diskussion. Vi färgar tillsammans i grupp och individuellt.

Ronja Olsson

Ronja Olsson har en gedigen erfarenhet och bakgrund inom estetvärlden. Hon har tidigare studerat Recycle design – återbruk vid Eskilstuna Folkhögskola och har efter det varit projektledare för "Återbruka med oss" - ett integrationsprojekt med fokus på skapande återbruk för nyanlända.

Hon har studerat gatukonst på Gatans galleri på Södra Stockholms folkhögskola och var aktivistkonstnär vid konst och teaterprojekt Satans demokrati- Satans död, 2018. Du kan följa Ronjas gatukonst på instagram "stickochgarna".

Ronja är väldigt engagerad av zero waste och DIY (gör-det-själv). Hon brinner för naturliga produkter och en giftfri vardag. Ronja stora intresse är även att experimentera fram olika färger och mönster – därav hennes stora engagemang för växtfärgning – som också grundar sig i ett återbruk- och giftfritt miljötänk då hon använder sig av naturliga restprodukter från vardagen till sin färgning.

Ronja har erfarenhet av att arbeta med såväl stora som små grupper, både med barn och vuxna. Hon anser att skapande inte har några gränser, varken när det kommer till vad man använder eller vem som gör det.

Till vardags arbetar Ronja som handledare på stöd och matchning på folkuniversitetet i Eskilstuna. På fritiden ägnar hon sig åt odling, målning och återbruk.

Ronja Olsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
25 apr 2020 - 26 apr 2020
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1048372
Pris
1050 kr