Säg det med korsstygn

Plats Södertälje

Kom igång med ditt broderande, upptäckt möjligheterna med korsstygn och bli inspirerad att fortsätta brodera hemma!

Boka kursen nu

Målgrupp

Det är en nybörjarkurs, inga förkunskaper krävs.

Innehåll

Vi går igenom hur man broderar korsstygn, teknik och material, montering samt inspiration och motiv Vi börjar sy på tygbiten som kan bli en liten tavla eller eget val. Målet är att du som deltagare ska komma igång med ditt broderande, upptäcka möjligheterna med korsstygn, se dem på ett nytt sätt och bli inspirerade att fortsätta brodera hemma.

Material

Tygbit, nål samt garner ingår i avgiften. Men du får gärna ha med dig blyertspenna, färgpennor och rutigt papper, sax och trubbig broderinål. Tag gärna med eget material om du har och kanske också ett gammalt korsstygnsbroderi att förädla med ett nytt budskap.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av 5-8 deltagare. Läraren går igenom teknik och material gemensamt sedan får deltagarna börja brodera under handledning av läraren.

Kursledare

Kursen leds av Tora Lindström som är textilslöjdare som hantverkat i hela sitt liv. Hon har folkhögskoleutbildningar inom olika hantverk bland annat vävning, spånad och skinngarvning. Tora är nyfiken och vill alltid lära sig nya saker, det senaste tillskottet på hennes repertoar är halmslöjd.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Tora Lindström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
13 nov 2021 - 13 nov 2021
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1104463
Pris
750 kr