Stickning nybörjarkurs

Plats Nyköping

Här lär du dig stickningens grunder och hur du läser och anpassar mönster efter egna önskemål. Redan vid första tillfället hos Folkuniversitetet i Nyköping är du igång med en egen kreation.

Boka kursen nu

Innehåll

Vi börjar från grunden med baskunskaper - uppläggning, aviga och räta maskor, minskning och ökning samt att avmaskning. Du lär dig läsa mönster och tyda diagram. Vi pratar om olika material och vilket garn som lämpar sig bäst till vad. Redan första gången kan du få hjälp att börja sticka en enkel disktrasa.

Kursupplägg

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter varvas med individuell handledning. Praktiskt arbete i liten grupp med max 8 deltagare och möjlighet att sticka individuellt mellan kurstillfällen.

Målgrupp

Kursen passar både vuxna och ungdomar.

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs. Kursen hålls på nybörjarnivå.

Material

Ta gärna med stickor och garn. Kursledaren har kompendium.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra kurser erbjuder fortsättningsnivåer för dig som vill utveckla din kreativitet inom stickning. Vår ambition är att du skall få samma tid och lärare på din fortsättningskurs som du hade tidigare.

Kursledare

Pia Zollner har stickat mer eller mindre hela sitt liv, i början mycket enkla saker men hon vill hela tiden utmana sig själv i sitt kreativa skapande så nu blir det mer och mer. För Pia är stickning lite som meditation som ger ett inre lugn och en stor tillfredställeslse av att göra något med händerna. Hon vill lära andra hur roligt det är att skapa något med ens egna händer som faktiskt resulterar i något som går att använda. Hon vill hålla tradionen vid liv och inviga unga som äldre i stickningens ljuvliga mysterier.

Kursledare

Pia-Marie Zollner

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
03 nov 2022 - 24 nov 2022
To 17:45 - 20:00
Tillfällen
4
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1138992
Pris
1050 kr