Virkning för nybörjare

Plats Nyköping

Vill du komma igång med att virka? På den här helgkursen lär du dig virkning från grunden. Du lär dig grundmaskorna, samt att läsa virkmönster.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en nybörjarkurs och du behöver inga förkunskaper. Kursen vänder sig även till dig som är nyfiken på att virka, både nybörjare och de som virkat tidigare och vill komma igång igen. .

Mål

Att lära ut virkning och visa på teknikens bredd och potential. Att deltagarna lär sig grunderna i virkningen och har fått med sig en nyfikenhet kring tekniken och en vilja att fortsatt utforska virkningen. Vid avslutad kurs ska deltagarna känna att de behärskar grunderna i virkning, inklusive kan läsa virkmönster men också våga att virka fritt.

Innehåll

I kursen kommer du att få lära dig grundmaskorna, samt att läsa virkmönster, både som löpande text och som diagram. Genom kreativa virkövningar lär du dig att virka med grundmaskorna, och du kommer även att få prova på enklare virktekniker.

Genomgång av grundmaskor och enklare tips som underlättar virkningen. Vi provar olika kreativa virkövningar som på ett lekfullt sätt låter kursdeltagarna använda sig av maskorna och känna på tekniken. Praktiskt kommer vi också att titta på virkmönster för att deltagarna ska lära sig förkortningar, symboler och att läsa diagram. Avslutningsvis kommer du också att få prova enklare virktekniker. Hemuppgifter kan förekomma i form av uppmuntran att virka mellan gångerna, men också att själv leta fram ett enklare virkmönster. Detta anpassas efter gruppens önskemål och intresse.

Material

Garn att provvirka med ingår i kursen samt annan material som behövs under kursen gång. Du behöver själv ha med dig virknålar i ett par olika grovlekar,

Undervisningsform/kursupplägg

Vi träffas lördag + söndag. Gruppen består av max 8 deltagare. Undervisningen bedrivs i form av gemensamma genomgångar samt individuell handledning. Teori och praktik varvas.

Kursledare

Emma Andersson har handarbetat större delen av sitt liv. Hennes mormor lade grunden för hennes skapande redan som femåring, men virkningen var det som blev favoritsysslan. Hon älskar gränslösheten i virkningen, att det räcker med bara en virknål och ett nystan för att trolla fram något användbart klädesplagg, ett gosedjur eller en snygg inredningsdetalj. Virkningen blev en livsstil för henne, ett hjälpmedel för att finna ro, och nu önskar hon kunna dela det vidare till andra."

Kursledare

Emma Andersson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
22 okt 2022 - 23 okt 2022
Lö 10:00 - 14:00
Sö 10:00 - 14:00
Tillfällen
2
Studietimmar
10
Kurs-ID
1137998
Pris
1100 kr