Innehåll
Vi lär oss tillsammans grunderna i stickning, dvs räta och aviga maskor, ökningar och minskningar. Vi övar oss i att läsa/tyda mönster, både i skriven form och i diagramform. Vi undersöker vilket garn som är lämpligt till vad och dess olika kvaliteter samt hur man anpassar mönster efter egna önskemål. Ett tips är att börja sticka på en sjal som kan hinna bli ett färdigt resultat av kursen.
Undervisningsform
Här lär vi oss ihop med gemensamma genomgångar av olika moment. Målet för studiecirkeln är att alla deltagare ska hitta glädjen i att lära nya saker och utveckla något eget
Mål
Här får du en bra grund för att kunna arbeta vidare i grupp eller på egen hand och har säkerligen fått en ny hobby och nya vänner!
Material
Du tar med dig det du vill arbeta med - det är bra med en liten handarbetsnecessär innehållande stickor, nålar, sax, måttband, markörer, papper och penna.
Ledare
Cirkeln bygger på folkbildningens grundtanke om demokrati och delaktighet. Om du skulle kunna tänka dig att vara ledare för gruppen så kan du skriva detta i noteringsrutan så kontaktar vi dig. Den som blir ledare kommer att genomgå Folkuniversitetets digitala cirkelledarutbildning.
Om studiecirkel
Hos Folkuniversitetet kan ni starta en studiecirkel och få stöd för att bedriva er cirkel. Vi hjälper er med allt ifrån stöd till material, rådgivning och administration till nätverksbyggande och marknadsföring. Grunden för en studiecirkel är en grupp människor som söker kunskap och skapar något nytt tillsammans – ämnesområde väljer ni helt själva! Tänk på att du får en kallelse om det är så att din cirkel kommer att komma igång, vi behövar ha minst 4 personer för att starta.
Har du frågor?
Kontakta Hannele Koski