Studiecirkel Sticka tillsammans med andra!

Plats Nyköping

Vill du hitta andra som har samma intressen som du? Här är huvudsyftet att vi träffas, stickar och lär oss tillsammans om stickning. Redan vid första tillfället är du igång med en egen kreation och har fått nya vänner!

Boka kursen nu

Innehåll

Vi lär oss tillsammans grunderna i stickning, dvs räta och aviga maskor, ökningar och minskningar. Vi övar oss i att läsa/tyda mönster, både i skriven form och i diagramform. Vi undersöker vilket garn som är lämpligt till vad och dess olika kvaliteter samt hur man anpassar mönster efter egna önskemål. Ett tips är att börja sticka på en sjal som kan hinna bli ett färdigt resultat av kursen.

Undervisningsform

Här lär vi oss ihop med gemensamma genomgångar av olika moment. Målet för studiecirkeln är att alla deltagare ska hitta glädjen i att lära nya saker och utveckla något eget

Mål

Här får du en bra grund för att kunna arbeta vidare i grupp eller på egen hand och har säkerligen fått en ny hobby och nya vänner!

Material

Du tar med dig det du vill arbeta med - det är bra med en liten handarbetsnecessär innehållande stickor, nålar, sax, måttband, markörer, papper och penna.

Ledare

Cirkeln bygger på folkbildningens grundtanke om demokrati och delaktighet. Om du skulle kunna tänka dig att vara ledare för gruppen så kan du skriva detta i noteringsrutan så kontaktar vi dig. Den som blir ledare kommer att genomgå Folkuniversitetets digitala cirkelledarutbildning.

Om studiecirkel

Hos Folkuniversitetet kan ni starta en studiecirkel och få stöd för att bedriva er cirkel. Vi hjälper er med allt ifrån stöd till material, rådgivning och administration till nätverksbyggande och marknadsföring. Grunden för en studiecirkel är en grupp människor som söker kunskap och skapar något nytt tillsammans – ämnesområde väljer ni helt själva! Tänk på att du får en kallelse om det är så att din cirkel kommer att komma igång, vi behövar ha minst 4 personer för att starta.

Kursledare

Annika Olsson

Har du frågor?

Kontakta Anna Jensen

anna.wahlback-jensen@folkuniversitetet.se

Tid
28 sep 2022 - 16 nov 2022
On 17:15 - 19:30
Tillfällen
8
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1135223
Pris
0 kr