Stickning nybörjarkurs

Plats Nyköping

Här lär du dig grunderna i stickning samt hur du läser och anpassar mönster efter egna önskemål. Redan vid första tillfället är du igång med en egen kreation.

Boka kursen nu

Innehåll

Vi börjar från grunden med baskunskaper, uppläggning, aviga och räta maskor, minskning och ökning samt att maska av. Du lär dig läsa mönster och tyda diagram. Vi pratar om olika material och vilket garn som lämpar sig till vad. Redan första gången kan du få hjälp att börja sticka en enkel disktrasa.

Kursupplägg

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter varvas med individuell handledning. Praktiskt arbete i liten grupp med max 6 deltagare och möjlighet att sticka individuellt mellan kurstillfällen.

Målgrupp

Kursen passar både vuxna och ungdomar.

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs. Kursen hålls på nybörjarnivå.

Material

Ta gärna med stickor & garn. Kursledaren har kompendium,

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra kurser erbjuder fortsättningsnivåer för dig som vill utveckla ditt kreativa inom stickning. Vår ambition är att du skall få samma tid och lärare på din fortsättningskurs som du hade tidigare.

Kursledare

Pia Zollner har stickat mer eller mindre hela sitt liv, i början mycket enkla saker men hon vill hela tiden utmana sig själv i sitt kreativa skapande så nu blir det mer och mer stickande, för Pia är stickning lite som meditation det ger ett inre lugn och en stor tillfredställeslse att få göra nåt med sina händer. Hon vill lära andra hur kul det är att göra nåt med händerna som faktiskt blir något. Pia vill hålla tradionen med att sticka vid liv och inviga gamla som unga i stickningens mysterier.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare till mindre grupper om max 6 deltagare. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Pia-Marie Zollner

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
23 sep 2021 - 14 okt 2021
To 17:45 - 20:00
Tillfällen
4
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1100322
Pris
975 kr