Sticka vantar

Plats Norrköping

Lär dig sticka vantar och anpassa dem till din personliga stil. Kursen hålls i Norrköping av Johanna Wallin som mottagit mästarbrevet i handstickning 2020.

Boka nu

Beskrivning
En kurs om vantarnas olika moment. Vi provar flera varianter och väljer ut våra favoriter och stickar ett par favoritvantar. Vi pratar också om vilka typer av vantar som passar till olika aktiviteter, vilka garner som passar och konsten att inte få några hål när man stickar tummen. Vi kommer både att sticka provlappar och under varje tillfälle fokusera på var sitt av vantens moment för att kunna sticka vidare under tiden mellan dessa tillfällen.

Garn till provlappar och kursdokumentation ingår i kursen. Vi talar om teknikens historia och hur vi kan använda den i dagens moderna plagg och användningsområden. Många inspirationsplagg finns med.

Förkunskaper
Du bör kunna sticka räta och aviga maskor samt ha provat på att sticka runt.

Vad behöver jag ta med mig-förbereda
Strumpstickor eller rundstickor (om du stickar magic loop) i storlek 2.00, 2.5, 3.0 (om du saknar stickor i någon av storlekarna så kan du låna).
Sax, säkerhetsnålar, papper och penna. Andra sticktillbehör som du brukar använda.

Om du vill ta med dig garn redan till första tillfället så går det bra.  Vill du prova olika typer av garn, planera dina vantar och få hjälp med garnval så gör vi det under första tillfället. Garn att prova finns på plats. 

Förslag på garn att ta med: Raumas Finull, Järbos 2-trådiga, Östergötlands ullspinneri Visjö, Ullcentrums 2-trådiga eller 3-trådiga med flera.

Innehåll

En kurs om vantarnas olika moment. Vi provar flera varianter och väljer ut våra favoriter och stickar ett par favoritvantar. Vi pratar också om vilka typer av vantar som passar till olika aktiviteter, vilka garner som passar och konsten att inte få några hål när man stickar tummen. Vi kommer både att sticka provlappar och fokusera på var sitt av vantens moment.

Kursledare

Johanna Wallin

Johanna Wallin driver företaget knit2use och arbetar med handstickning i alla former, som författare, illustratör och kursledare.

En stark kärlek till ullgarner och små varma projekt har resulterat i böckerna Sticka småvarmt, Sticka mera småvarmt och Sticka Nordiska mönster. År 2020 tilldelades hon mästarbrev i handstickningsyrket. Mönsterstickning i alla former och färger är en ständig inspiration.

Johanna Wallin, lärare i stickning på Folkuniversitetet i Norrköping

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
23 mar 2024 - 24 mar 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 23 mar 2024 kl 09:15-15:15
  • sön 24 mar 2024 kl 09:15 - 15:15
Plats
Sankt Persgatan 95, 60232 NORRKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
110681
Pris
1550 kr