Stickning för alla -varannanvecka

Plats Motala

Kom in i stickningens underbara värld! Kursen passar både nybörjare och lite erfarna. Vi går igenom olika maskor, mönster och tekniker. Handledningen är individuell. Kurstillfällena varannan vecka ger dig tid att sticka hemma.

Boka kursen nu
Kom och inspirera varandra till stickning!

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen välkomnar både nybörjare och fortsättare.

Innehåll


Nybörjare:

Vi börjar från grunden med baskunskaper: uppläggning, aviga och räta maskor, minskning och ökning samt att maska av. Vi lär oss läsa mönster och tyda diagram och pratar om olika material och vilket garn som lämpar sig till vad. Redan första gången kan du få hjälp att börja sticka en enkel sjal, så har du något att sticka på i väntan på nästa kurstillfälle.

Fortsättare:

Vi kommer arbeta med olika tekniker samt tyda mönster och diagram, där du får tips och goda råd för din personliga utveckling.

Tillsammans skapar vi innehållet utifrån era önskemål och individuella utmaningar.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter varvas med individuell handledning. Kursen är förlagd till ojämna veckor så att du hinner sticka mellan träffarna. Vissa hemuppgifter ingår. Gruppstorlek är max åtta deltagare.

Mål

Efter kursen har du tillräckligt med kunskaper att fortsätta sticka hemma. Du ska ha fått en bra grund för att arbeta vidare på egen hand. Nybörjare kan ha fått en ny hobby för livet!

Material

Ledaren tillhandahåller mönster och färdigskrivna instruktioner. Det finns stickor till försäljning och garn i begränsade färger och kvalitetet. Du kan alltså dyka upp tomhänt! Vill du ha med dig något, är det bra med en handarbetsnecessär innehållande stickor, nålar, sax, måttband, markörer, papper och penna.

Ledare

Iris Arab. Iris har tidigare drivit garnbutik i Motala och varit ledare för varierande kurser inom stickning och virkning. Iris kan det mesta inom stickning och inspireras av att lära sig nya tekniker.

Kursledare

Iris Arab

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
17 feb 2020 - 13 apr 2020
Må 17:15 - 19:30
Tillfällen
5
Plats
Sjögatan 14, 59130 Motala
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1037863
Pris
1050 kr