Stickning och Virkning för alla - varannanvecka

Plats Motala

Kom in i stickningens underbara värld! Kursen i Motala passar för både nybörjare och lite erfarna. Vi går igenom maskor, mönster och tekniker. Individuell handledning. Kurstillfällena varannan vecka ger dig tid att sticka hemma.

Boka reservplats

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen välkomnar både nybörjare och fortsättare.

Innehåll


För Nybörjare:

Vi börjar från grunden med baskunskaper: uppläggning, aviga och räta maskor, minskning och ökning samt att maska av. Vi lär oss läsa mönster och tyda diagram och pratar om olika material och vilket garn som lämpar sig till vad. Redan första gången kan du få hjälp att börja sticka en enkel sjal, så har du något att sticka på i väntan på nästa kurstillfälle.

För Fortsättare:

Du väljer själv vad du önskar fördjupa dig i. Vantar, strumpor, sjalar, svårare mönsterläsning? Fundera på vad du önskar lära dig på kursen och berätta detta på första tillfället.

Tillsammans skapar vi innehållet utifrån era önskemål och individuella utmaningar.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar av olika moment varvas med individuell handledning. Kursen gå varannan vecka så att du hinner sticka mellan träffarna. Vissa hemuppgifter ingår. Gruppstorlek är max åtta deltagare.

Mål

Efter kursen har du tillräckligt med kunskaper att fortsätta sticka/virka hemma. Du har fått en bra grund för att arbeta vidare på egen hand.

Material

Ledaren tillhandahåller mönster och färdigskrivna instruktioner. Det finns stickor till försäljning och garn i begränsade färger och kvalitetet. Du kan alltså dyka upp tomhänt! Vill du ha med dig något, är det bra med en handarbetsnecessär innehållande stickor, nålar, sax, måttband, markörer, papper och penna.

Ledare

Iris Arab.
Iris har tidigare drivit garnbutik i Motala och varit ledare för varierande kurser inom stickning och virkning. Iris kan det mesta inom stickning och inspireras av att lära sig nya tekniker.

Kursledare

Iris Arab

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2021 - 10 nov 2021
On 17:15 - 19:30
Tillfällen
5
Plats
Sjögatan 14, 59130 Motala
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1099371
Pris
1050 kr