Skapa egna broderier intensiv

Plats Malmö

Från dekorativa lagningar till unika textila konstverk - på den här kursen får du möjlighet att brodera fritt utanför de traditionella ramarna och hitta ditt eget uttryck.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Broderi ger dig en bred palett av tekniker för att dekorera textil och andra mjuka material. Under kursen fyller du på din verktygslåda med både traditionella tekniker och samtida uttryck. Du får inspiration och verktyg av kursledaren för att förverkliga broderiprojekt i just din stil.

Du lär dig:

  • Redskapen; rätt nål för rätt projekt, använda broderiram, ritning och överföring av mönster
  • Utveckla dina egna broderiprojekt från inspiration till färdigt alster

Kursupplägg

Ni träffas under en intensiv helg. 1 timme avsätts för lunch båda dagarna.

Målgrupp

För dig som har grundläggande kunskaper om broderi och har broderat tidigare. På den här kursen hittar du ny inspiration för ditt skapande.

Material

Provlappar och mönsterpapper ingår i kursavgiften. Till första kurstillfället behöver du ta med dig nålar, broderiram, liten vass sax och minst 6 olika färger av moulinégarn. Ta även med klädesplagg, duk, servett eller annan textil som du vill dekorera.

Tips

Det mesta du behöver för broderi kan köpas på loppis eller i större second hand-butiker. För nytillverkat material finns det ett bra utbud hos Södra Garn och Hemslöjdens butik i Landskrona.

Luisa Carbonelli

“Det är själva görandet mer är slutprodukten som jag går igång på. Att jag genom händernas arbete lär mig mer om materialet och teknikerna än jag kan läsa mig till.”

Jag är uppväxt i Köpenhamn och har bott i Malmö sedan 2007. Utöver kurserna på Folkuniversitetet arbetar jag med egna textila uttryck. Jag har dessutom en stark förmåga att sätta igång och involvera mig i spännande projekt.

Jag har i princip alltid hållit på med textilt skapande. I många år var fokus på stickning och sömnad och under senare år mer och mer broderi. Jag är utbildad kulturhistoriker från Köpenhamns universitet och har jobbat med projekt- och processledning i olika former. Sedan 2012 ordförande i Staden Malmös Hemslöjdsförening.

Särskilt när du ska lära dig ett nytt handarbete eller utveckla ditt skapande är det avgörande att få hålla på så mycket som möjligt med “händerna i grytan”. Att du får stöd i att våga testa - och inte minst våga göra misstag. Det är själva görandet mer är slutprodukten som jag går igång på. Att jag genom händernas arbete lär mig mer om materialet och teknikerna än jag kan läsa mig till.

Luisa Carbonelli

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
16 maj 2020 - 17 maj 2020
Lö 09:30 - 15:00
Sö 09:30 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
Norra Grängesbergsgatan 15, 21450
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1047439
Pris
1495 kr