Stickning sommarkurs

Plats Malmö

Lär dig stickningens grunder och börja skapa direkt! Med de vanligaste maskorna i stickning kan du skapa allt från grytlappar till en kofta.

Boka nu

Kursinnehåll

På den här kursen får du bland annat baskunskaperna i stickning. Är du nybörjare börjar du med att lära dig uppläggning, aviga och räta maskor, minskning och ökning samt att maska av. Du kan sedan gå vidare och sticka efter enklare mönster. Har du stickat tidigare får du individuell handledning av ledaren. 

Av din kursledare får du verktyg och inspiration för att förverkliga dina stickningsprojekt.

  • lägga upp maskor och maska av
  • sticka rät- och slätstickning, resårer, mönster med räta och aviga maskor
  • göra ökningar och minskningar
  • läsa och förstå stickbeskrivningar
  • materialkunskap

Kursupplägg

På den här kursen lär du dig grunderna i stickning. När du lärt dig de vanliga maskorna kan du gå vidare och sticka efter ett enklare mönster. Har du erfarenhet sedan tidigare kan du välja ett mönster att arbeta med under kursen.

Kursledaren tar med enklare mönster du kan börja arbeta med direkt. Du får även verktyg och inspiration för att förverkliga dina egna framtida projekt.

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper och riktar sig till nybörjare och de med lite erfarenhet sedan tidigare. Denna kurs är för alla som är intresserade av att lära sig sticka, eller få ny inspiration.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med vad du har av stickor och minst ett nystan med garn som du gillar. Din kursledare kommer gå igenom materialkunskap vid första tillfället.

Kursledaren tar med sig mönsterbeskrivningar och inspiration. Har du redan ett mönster du vill använda kan du ta med det.

Tips!

Det mesta du behöver för stickning kan köpas på loppis eller i större second hand-butiker. För nytillverkat material finns det ett bra utbud hos Södra Garn och Rätstickan i Malmö.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se 

Kursledare

Ingrid Sjöberg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
1 jul 2024 - 3 jul 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
mån 1 jul 2024 kl 17:00-20:00
  • tis 2 jul 2024 kl 17:00 - 20:00
  • ons 3 jul 2024 kl 17:00 - 20:00
Plats
Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
408846
Pris
1495 kr