Broderi

Plats Lund

Från dekorativa lagningar till unika textila konstverk - på den här kursen får du möjlighet att brodera fritt utanför de traditionella ramarna och hitta ditt eget uttryck.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Vi går igenom det broderistygn som är enklast och som används både i fritt broderi och traditionella broderitekniker. Vi jobbar utifrån ett gemensamt tema och/eller skiss. Varje deltagare kan också ta med sig något specifikt det vill brodera på, ex ett klädesplagg eller kuddfodral. Vi tittar också på olika material, vilka garner och tyger man använder, samt hur vi kan arbeta vidare med det vi lär oss under kursen.

På första kurstillfället kommer det bli en presentation av olika broderistygn och hur det kan appliceras på olika material. Efter det kommer deltagarna få lära sig olika stygn och sedan applicera broderiet på sina egna projekt.

Du lär dig:
  • De grundläggande stygnen
  • Materialkunskap; tyger, garn och tråd
  • Redskapen; rätt nål för rätt projekt, använda broderiram, ritning och överföring av mönster
  • Efterarbete och montering
  • Utveckla egna broderiprojekt från inspiration till färdigt alster

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill lära sig grunderna i fritt broderi eller som vill utveckla dina kunskaper i broderi. Inga förkunskaper krävs.

Material

Du kan ha med en bit lakansväv eller linnetyg (ungefär 25 x 25 cm) att brodera på, annars kommer det finnas material tillgängligt. Det kommer att finnas olika sorters material att prova på och du är välkommen att ta med egna udda material att brodera på. Till första kursstillfället behöver du ta med garn (gärna i olika material och grovlek, allt från vanlig sytråd till ullgarn), broderi nålar i olika storlekar med spets och en liten broderisax samt papper, penna och suddgummi.

Tips

Det mesta du behöver för broderi kan köpas på loppis eller i större second hand-butiker. För nytillverkat material finns det ett bra utbud hos Slöjd-Detaljer och Hemslöjdens butik i Landskrona.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Teresa Montesino Hammarskjöld

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
13 sep 2022 - 25 okt 2022
Ti 17:15 - 19:30
Tillfällen
10
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 Lund
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1142174
Pris
3345 kr