Växtfärgning av garn på Äskhults by

Plats Kungsbacka

Med växter kan man färga alla regnbågens färger! I samarbete med Äskhults by håller vi Växtfärgningkurs i en kulturhistorisk miljö!

Boka kursen nu
Under den här kursen så lär du dig grunderna I traditionell växtfärgning. Vi färgar främst på ullgarn.

Kursdatum

1-3 juli. Fredag kl 13-17, lördag och söndag kl 10-17 Möjligheten till gemensam lunch på lördag och söndag med mat från Äskhults by café. Mer information om detta tillkommer.

Målgrupp

Kursen är en grundkurs och passar dig som inte växtfärgat tidigare, och som vill ha en bred bas inom växtfärgning att själv bygga vidare på. Vi lägger upp kursen efter deltagarnas förkunskaper och önskemål.

Mål

Efter kursen skall du ha såpass bra grundkunskaper om växtfärgningstekniker, kulörer och färgväxter att du kan och vågar fortsätta färga hemma.

Innehåll

Under kursens gång kommer vi att färga med flertalet olika färgväxter, dels från vårt närområde men vi kommer även att använda krapp, koschenill och indigo. Vi går igenom betning, beredning av färgbad och färgning samt förberedelser och efterbehandling av godset. Vi sammanställer en gemensam färgprovsamling, som var och en tar med sig hem. Det finns möjlighet till egna små projekt I mån av plats och tid.

Studieform

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren, samt gemensamma genomgångar.

Material

Den gemensamma färgprovsamlingen färgas på vitt och grått ullgarn från kursledarens egna får på HamraGård i Åsa. Detta garn, samt alla färgämnen, tvättmedel mm ingår I kursavgiften. Material för att sammanställa färgprovsamlingen ingår också. I slutet av kursen delar vi på garnet vi färgat gemensamt.

Kursledare

Camilla Sten

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Tid
01 jul 2022 - 03 jul 2022
Fr 13:00 - 17:00
Lö 10:00 - 17:00
Sö 10:00 - 17:00
Tillfällen
3
Plats
Äskhultsvägen 70, 43975 Kungsbacka
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1134397
Pris
2600 kr